"NEKA TRAMP PRIČA ŠTA HOČE ALI MENE MORA DA SLUŠA" Stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči otkriva situaciju u SAD

O bitnim pitanjima sa predsednikom

Donald Tramp
Foto: EPA

Vrhunski američki stručnjak za zarazne bolesti dr Entoni Fauči rekao je da "ne može da skoči pred mikrofona" kako bi sprečio predsednika SAD Donalda Trampa da ponovi da je Kina trebalo ranije da upozori svet na novi korona virus.

Fauči je u telefonskom intervjuu za časopis "Sajens" rekao da ga Tramp "sluša, iako se oko nekih stvari ne slažu", prenosi AP.

"On ide svojim putem. Ima svoj stil. Ali u bitnim pitanjima, sluša šta ja kažem", rekao je Fauči, dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti.

Tramp se na nedavnom brifingu požalio da je Kina trebalo svetu mnogo ranije da kaže za virus, ali Fauči navodi da je rekao Trampovim saradnicima da je to bilo nemoguće, jer bi "dva ili tri meseca ranije, značilo da bi to bio septembar".

Fauči kaže da će ga oni možda upozoriti da ne ponavlja izjavu, ali da, ako predsednik odluči da to kaže ponovo, on "ne može skočiti pred mikrofon i sprečiti ga".

Tramp i Fauči su prošle nedelje pristojno, ali javno raspravljali o tom da li će lek protiv malarije delovati na lečenje ljudi od korone virusa.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi