OVO ZNAČI RAT! Tramp kažnjava Tursku, evo ko će dobiti NAJBOLJE AMERIČKE AVIONE, Rusija BESNI!

Vašington bi mogao Ukrajini da isporuči borbene avione F-35, koji neće biti isporučeni Turskoj, piše američki portal „Van difens“.

f 35 , f-35
f 35 , f-35, Foto: Profimedia

Donald Tramp je ozbiljan u pogledu kažnjavanja Turske za kupovinu ruskih sistema S- 400.

Jedino je pitanje kako bi Kijev obezbedio novac za skupe borbene avione. Ukrajina je ionako već uveliko u dugovima, ali bi mogao da se pronađe način, piše portal „Van difens“.

OPCIJA 1

Vašington bi mogao Kijevu da odobri zajam za posebne namene kako bi finansirao deo svojih nabavki. Drugi deo mogao bi da bude pokriven tako što bi Kijev omogućio Americi da osnuju bazu na ukrajinskom tlu. Pentagon bi sigurno bio zainteresovan za ukrajinsku bazu, na primer, u lučkom gradu Očakovu, prenosi portal.

Američki stelt lovac F-35
Američki stelt lovac F-35, Foto: Profimedia

OPCIJA 2

Ako SAD vide strateške koristi, neće im finansijska korist biti u prvom planu. Vašington bi čak mogao da bude zainteresovan da preda Kijevu besplatno F-35. Jer iako bi borbeni bombarderi bili stacionirani u Ukrajini, oni bi i dalje bili na raspolaganju američkim vazduhoplovnim snagama bez ograničenja.

MOSKVA ODGOVORILA RUMUNIMA U AFERI "SRPSKI TENKOVI" Što lažete kad nijedan brod za transport vojne tehnike Dunavom nismo slali! Transport će biti realizovan na DOGOVORENI način,ali sa Srbijom!

Ako se ovi scenariji obistine, ruski gradovi bi bili u dosegu američkih lovaca-bombardera, prenosi portal „Svobodnaja presa“.

Borbeni domet aviona F-35 bez dodatnih rezervoara i punjenja vazduha je 1.080 kilometara.

Od Harkova do Moskve vazdušna linija iznosi 750 kilometara.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi