KAKAV BRE F-35! Turci napravili AŽDAJU od aviona. Erdogan ima KECA u rukavu, Ameri hoće da POLUDE! (VIDEO)

Glavni turski biro za projektovanje aviona prikazao je odgovor Ankare na gubitak F-35, avion koji se Turska nadala da će kupiti od Sjedinjenih Američkih Država.

 

f 35 , f-35
f 35 , f-35, Foto: Profimedia

Uporedo sa pregovorima Turske i Amerike o kupovini američkog F-35 i pritiscima Vašingtona da Ankara odustane od kupovine ruskih protivvazdušnih kompleksa S-400, turska kompanija „Aerospejs industris“ (TAI) predstavila je svoj najnoviji model lovca pete generacije — TF-Iks.

Vašington je nedavno odložio taj dogovor zbog prigovora na kupovinu sistema protivvazdušne odbrane S-400 iz Rusije.

PEDALA ZA ŠEFA PENTAGONA Zemljotres u američkoj vojsci! Tramp smenio sekretara odbrane SAD, a za novog postavio svog PRIJATELJA! (VIDEO)

Na aerodromu „Le Burže“ u Parizu prikazan je borbeni avion sa dva motora, nagnutim-vertikalnim repom koji pomalo podseća na F-35, ali sa uskim trupom i širim rasponom krila, piše portal „Militari“.

- Moja kompanija zapravo izrađuje centar trupa za F-35 - rekao je predsednik i izvršni direktor kompanije TAI Temel Kotil. TAI je bio sekundarni snabdevač američke kompanije „Nortrop Gruman“, koji izrađuje većinu delova za F-35, javio je portal „Difens njuz“.

ZACOPALA SE?! Atraktivna Italijanka u haosu zbog Putina! Napustila posao, "zapalila" za Rusiju, samo da bi bila sa njim! Sada je brutalno KAŽNJAVAJU!

- U smislu proizvodnje, TAI je u stanju da izgradi ovaj borbeni avion - rekao je Kotil.

- Naš avion je maketa, ali će 2023. godine biti prava mašina, a prvi let je planiran 2025. godine.

Iz kompanije „Aeorospejs“ tvrde da će TF-Iks biti „najbolji borbeni avion u Evropi“ i da će moći da nosi „Meteor“, dalekometnu raketu tipa vazduh—vazduh, koju razvija evropski proizvođač MBDA.

(VIDEO) POSLE BALTIKA RUSKI SUHOJI U AKCIJI I NAD CRNIM MOREM Strateški bombarder B-52 prišao je granici Rusije, a onda je usledilo munjevita akcija lovaca SU-27SM, i panično bekstvo američke letelice

Međutim, zvaničnica Pentagona kojoj je postavljeno pitanje odbila je da komentariše da li TF-Iks predstavlja najavu da Turska odustaje od kupovine američkog F-35, izražavajući nadu da će Ankara odustati od kupovine S-400.

(VIDEO) RUSKA ZVER SA BALTIČKOG MORA UPLAŠILA NATO PAKT Svi strahuju od OVOG " morskog čudovišta", ne smeta mu ni blato, ni pesak, ali ni led, vojsku iskrcava bilo gde

Američki odbrambeni resor izrazio je bojazan da bi, ako Turska istovremeno koristi i F-35 i S-400, američkim protivnicima mogla da otkrije slabosti i ranjivosti F-35.

Ankara je istovremeno pokazala interes i za druge avione pete generacije, uključujući ruske Su-57 i kineske borce FC-31.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi