ČEKAJU 30 SATI ZA PREGLED I LEŽE PO PODU BOLNICE U Španiji ne znaju šta će sa obolelima, doktori sami procenjuju ko će da živi a ko da umre! (VIDEO)

"Potrebna nam je pomoć, ovo nije dostojno čoveka"

 

Španija; Koronavirus; Bolnica
Španija; Koronavirus; Bolnica, Foto: printskrin

Pacijenti 30 sati čekaju na stolicama da ih neko pregleda, drugi su na ležajevima u hodniku i svi kašlju. Snimci potiču iz bolnice u Leganesu, predgrađu južno od Madrida.

- Odeljenje za hitan prijem toliko je pretrpano da pacijente moramo da premeštamo u vojne bolnice - izjavio je za „El Mundo“ jedan bolničar.

Ništa bolje nije ni u obližnjoj bolnici "12. Oktobar".

NIJE NAPRAVLJEN U LABORATORIJI! Naučnici konačno otkrili kako je nastao koronavirus!

- Potrebna nam je pomoć, ovo nije dostojno čoveka. Pitam se da li vlast uopšte zna šta se događa u bolnicama. Nalazimo se u situaciji u kojoj su nam potrebe mnogo veće od resursa - kaže lekar.

Već 1.300 mrtvih

Zvanični podaci potvrđuju njegove procene: ministarstvo zdravlja u subotu je saopštilo da ima skoro 25.000 zaraženih, za 5.000 više nego prethodnog dana. Broj žrtava se popeo za trećinu na više od 1.300, a najžešće je pogođen region Madrida.

12 ODGOVORA NA KLJUČNA PITANJA O KORONI "Situacija je kranje ozbiljna, moramo da uradimo sve kako bi sačuvali živote!"

- Španija ulazi u najmračniju fazu krize zbog korona virusa - rekao je u subotu za list „El Pais“ ministar zdravlja Salvador Ilja i dodao: Najgori dani su pred nama.

Stručnjaci upozoravaju na opasnost od kolapsa zdravstvenog sistema

Španski stručnjaci su upozorili na opasnost od potpunog kolapsa zdravstvenog sistema. U subotu je objavljeno otvoreno pismo 69 renomiranih epidemiologa, molekularnih biologa i naučnika iz drugih oblasti, koji kažu da je „totalna“ izolacija ljudi „neizbežna“ i zahtevaju da se još više ograniči kretanje.

Stručnjaci, između ostalog, traže da se putovanje na posao dozvoli samo zaposlenima u sektorima za zadovoljavanje osnovnih potreba, jer će u postojećim uslovima „negde oko 25. marta“ uslediti slom zdravstvenog sistema. Oko 18 odsto stanovništva u Španiji starije je od 65 godina.

Upustva za odlučivanje o životu ili smrti

Prema izveštaju „El Paisa“, medicinsko osoblje se priprema za situacije u kojima će morati da odlučuju o životu ili smrti. U tom smislu, razrađene su etičke smernice kako bi se osoblju olakšale takve odluke.

DANICA GRUJIČIĆ UPRAVO ODGOVORILA NA VAŽNO PITANJE Kada će prestati epidemija korona virusa, obavezno podelite ovo!

Kako se navodi, prednost će imati pacijenti čiji su očekivani životni vek i kvalitet života viši, a starost obolelog neće biti presudna.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi