NEIZVESNA SUDBINA DŽULIJANA ASANŽA! Velika Britanija donela odluku!

U Velikoj Britaniji odluku o ekstradiciji donosi lično ministar spoljnih poslova

Džulijan Asanž
Džulijan Asanž, Foto: EPA

* Velika Britanija neće izručiti osnivača sajta "Vikiliks"

* Ekstradicija je zabranjena ako licu preti smrtna kazna

* Uhapšen je 11. aprila po nalogu SAD

Velika Britanija neće izručiti osnivača sajta „Vikiliks“ Džulijana Asanža zemlji gde zakon dozvoljava izricanje smrtne kazne, izjavio je zamenik šefa britanske diplomatije Alan Dankan.

- To je glavni uslov postignutog dogovora- rekao je Dankan na konferenciji za štampu sa ministrom inostranih poslova Ekvadora Horheom Valensijom u Kitu, dodavši da se London brine o Asanžovom zdravlju.

GORE OD ČERNOBILJA! Ova fabrika je TEMPIRANA NUKLEARNA BOMBA, nalazi se u Evropi, a kvarovi izbijaju SVAKODNEVNO!

Ekstradicija je zabranjena ako licu preti smrtna kazna, navodi se u komentaru koji je objavljen na sajtu britanske Vlade.

U Velikoj Britaniji odluku o ekstradiciji donosi lično ministar spoljnih poslova, rukovodeći se pri tome rigoroznim pravilima i normama evropskog i britanskog zakonodavstva.

Džulijan Asanž
Džulijan Asanž, Foto: Profimedia

Asanž, koji je u Švedskoj 2010. godine bio optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje, krio se od juna 2012. godine u Ambasadi Ekvadora u Londonu, strahujući od izručivanja toj skandinavskoj zemlji.

Uhapšen je 11. aprila po nalogu SAD. Sud u Londonu proglasio ga je krivim zbog narušavanja uslova puštanja na slobodu uz kauciju i osudio ga na 11 meseci zatvora. Rasprava o izručenju u SAD počela je 2. maja.

MAJKA PREPOZNALA MUŠKU RUKU NA SNIMKU Otac silovao rođenu ćerkicu (1) i sve snimao! Hvalio se kako je to uradio još jednoj BEBI! (VIDEO)

Američke vlasti su krajem maja saopštile da su protiv Asanža podignute nove optužnice po 17 tačaka narušavanja zakona o špijunaži i otkrivanju tajnih informacija.

U slučaju izručenja SAD Asanžu preti višegodišnja zatvorska kazna.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi