SRBI U NEMAČKOJ U PANICI Velika racija policije, upadaju u kuće i HAPSE! Plaše se deportacije, oduzimaju im i novac!

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Severna Rajne-Vestfalije.

Nemačka policija
Nemačka policija, Foto: Profimedia

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tokom racije sprovedene zbog organizovanog rada na crno i utaje poreza.

Sumnja se da su uhapšeni deo grupe koja je navodno oštetila državu za nešto više od milion eura (socijalno osiguranje i porez).

Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto više od 200.000 evra u gotovini, mobilnih telefona, kao i nekoliko luksuznih automobila i luksuznih satova.

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generisan u računovodstvu.

Nemačka, policija
Nemačka, policija, Foto: Profimedia.rs

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog ovih racija jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Nemačkoj, plaše da će i oni biti uhapšeni. U tom slučaju, sledi im deportacija iz Nemačke, zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dve godine, a ukoliko se u stanu pronađe i zarađeni novac - policija i to pleni.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi