POČELO HODOČAŠĆE U MEKI Više od 2 miliona muslimana stiglo na hadžiluk! (VIDEO)

Veliki dan za sve muslimane.

Hodočašće u Meki
Hodočašće u Meki, Foto: Facebook/Sputnik

 

* Hodočašće je jedan od 5 najvažnijih stubova islama

* Svaki musliman bar jednom u životu mora da ode na hadžiluk

* Drugi po važnosti sveti grad kod muslimana je Medina, a treći Jerusalim

Više od dva miliona muslimana danas počinje godišnje hodočašće u Meki u Saudijskoj Arabiji gde su vlasti upozorile da su protiv svakog pokušaja politizacije tog verskom okupljanja usred tenzija u Zalivu.

Nekoliko desetina hiljada pripadnika snaga bezbednosti mobilisano je tokom hadžiluka kako bi se izbegli incidenti i meteži. U stampedu 2015. godine poginulo je oko 2.300 ljudi.

MONSTRUOZNO Policija pronašla devet obešenih tela na NADVOŽNJAKU, pored je bila PORUKA, ubrzo pronađeno još 10 IZMASAKRIRANIH!

"ŽAO MI JE, SVE BIH PROMENIO" Tramp se POTPUNO SLOMIO, otkrio mračnu porodičnu tajnu koju je krio godinama: UBIO GA JE ALKOHOL!

Hadžiluk u Meki je jedan od pet stubova islama. Svaki musliman, po verskom zakonu, dužan je da bar jednom u životu ode na hadžiluk.

Uniformisana lepotica uleće tamo gde ni generali ne smeju! Njeni pokreti ostavljaju bez daha! (VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 21:37 Ulepšala je veliku pobedu! Sirijka na frontu, Foto: Youtube/Printscreen Sirijska vojska je uspela da oslobodi značajnu teritoriju na severu pokrajine Hama. Oslobođeno je ruralno mesto Al Arbajin od džihadista Hadžat Tahrir al Šama. DEČAKU JE GLAVA VISILA! KAMERE SNIMILE JEZIVU SCENU Horor snimak zabeležen u školi!

PRIŠUNJALI IM SE S LEĐA! Drama na nebu! Ruski bombarderi opazili sive mrlje U REPU!

Hodočašće se sastoji od puta u Meku, dolaska u Meku i svetkovine hadžiluka, koji obuhvata devet osnovnih obreda. Ovogodišnji hadžiluk traje do 14. avgusta.

POLJOPRIVREDNICI UPALI U MAKRONOVU KANCELARIJU! Seljaci jure francuskog predsednika po Parizu, pobesneli zbog DVA POTPISA!

DEČAKU JE GLAVA VISILA! KAMERE SNIMILE JEZIVU SCENU Horor snimak zabeležen u školi! Pitao učiteljicu da ode do toaleta, a onda je usledila DRAMA! (VIDEO)

ASADOVE DIVIZIJE LOME OTPOR DŽIHADISTA Oslobođena ogromna teritorija! Teroristi u rasulu! Rusi snažno bombarduju uporišta militanata (VIDEO)

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi