PUTIN ŠOKIRAO SVET SVOJIM PREDLOGM Vreme je za samit velikih sila! Neka izaberu vreme i mesto! Moramo da što pre rešimo globalne probleme!

Najavio spremnost za razgovore

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Shutterstock

 

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je održavanje sastanka na vrhu predsednika Rusije, Kine, Sjedinjenih Država, Francuske i Velike Britanije 2020. kako bi se razgovaralo o sukobu u Libiji i drugim globalnim problemima, javlja Reuters.

Putin, koji je to rekao tokom puta u Izrael, naveo je da je Moskva spremna za "ozbiljne razgovore" sa stalnim članicama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da postoji puno tema razgovora i da bi se sastanak mogao održati bilo gde u svijetu.

"U bilo kojoj zemlji, u bilo kojem delu sveta koji odgovara kolegama. Rusija je sprema za tu vrstu ozbiljnih razgovora", rekao je Putin, prenosi Hina.

'Primetio sam pozitivnu reakciju'

"Pred nama je puno zadataka. O jednom od njih smo razgovarali nedavno u Berlinu. To je Libija. Moramo se vratiti na to pitanje u Savet bezebdnosti i usvojiti odgovarajuću rezoluciju", dodao je.

Rekao je da bi održavanje takvog sastanka na vrhu bio važan simboličan korak uoči 75. godišnjice završetka Drugog svjetskog rata.

"O tome sam razgovarao s nekoliko kolega i primetio sam pozitivnu reakciju na održavanje sastanka stalnih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija", zaključio je Putin.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi