MAKRON DOLAZI U SRBIJU SA PET PITANJA ZA VUČIĆA! Zahtev pod brojem dva će razbesneti Albaniju! Otkrivamo o čemu će dva predsednika pričati u Beogradu!

Predsednik Francuske Emanuel Makron želi da posetom Srbiji pokaže da je Pariz i dalje "značajan igrač na svetskoj političkoj i bezbednosnoj sceni".

Emanuel Makron
Emanuel Makron, Foto: Tanjug

Makron u Srbiju "donosi pet poruka":

- može li Srbija u EU pre 2028. godine

- ima li plan da "pritisne Prištinu" da povuče takse

- kako da se unapredi ekonomsku saradnja

- kako saradnja u bezbednosti

- saradnja u kulturi

JEŠĆE SARMU I AJVAR Prva poseta francuskog predsednika nakon 18 godina! Makron će se obratiti građanima Srbije, a lokacija nosi posebnu SIMBOLIKU!

Makron je do sada više puta davao "pesimističke izjave" o ulasku zemalja Zapadnog Balkana u EU. Zato se postavlja pitanje da li će "predsednik Srbije da otkravi čelični stav svog francuskog kolege".

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tokom Makronove posete biće potpisano 20 sporazuma o međudržavnoj saradnji, većinom ekonomskoj.

NA DANAŠNJI DAN POKUŠAN ATENTAT NA VUČIĆA! Jedna fotografija uteruje jezu u kosti: On stoji, obezbeđenje oko njega, a skriveni detalj UŽASAVA! (FOTO)

Očekuje se da će se razgovarati i o bezbednosnom aspektu i biće preduzete mere u borbi protiv nedozvoljenog malokalibarskog i lakog naoružanja. U okviru saradnje u kulturi akcenat će biti na promovisanju Frankofonije, a očekuje se i potpisivanje zajedničke deklarcije o mladima.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi