VODITELJKA PREMINULA U SVOM STANU! Divna Karleuša se 30 godina bavila novinarstvom, radila ono što niko nije smeo, a zbog OVOGA JE BILA SUSPENDOVANA!

Divna Karleuša je bila radijska voditeljka i najslušaniji glas Radio Beograda i majka poznate pevačice Jelene Karleuše.

Divna Karleuša
Divna Karleuša, Foto: E stock

Nakon 33 godine rada na radiju, Divna se povukla iz tog posla, ali ne i iz medija pa su je gledaoci mogli gledati u rialiti emisijama "VIP Veliki brat", "Akademija debelih", "Parovi" i "Farma".

 

Divna je završila XI beogradsku gimnaziju, a potom je upisala Parvni fakultet, iako je želela da upiše slikarstvo. Nije završila fakultet jer se mlada udala. 

Rođena je u Ptuju u Sloveniji, a jedno vreme je živela u Zagrebu i Puli. Divnin otac je bio Slovenac, a majka je bila iz Doboja.  Divnin otac je poginuo kad je ona imala deset godina, pa je saim tim morala da odraste pre svojih vršnajka.

Divna Karleuša
Divna Karleuša, Foto: Screenshoot Instagram

S majkom i sestrom je stanovala u Zemunu, a potom se preselila na Novi Beograd, gde su od vojske dobili veći stan, s obzirom da joj je otac bio pilot. Majka je bila jako stroga i nije je puštala da izlazi pa je Divna smišljala razne izgovore. 

Sa samo 19 godina se udala za Dragana Karleušu, kriminalističkog inspektora s kojim je 1978. godine dobila kćerku Jelenu. Njih svoje su se razveli još dok je Jelena bila mala, ali su ipak živeli zajedno još nekoliko godina nakon razvoda. Nakon Dragana, Divna je 17 godina bila u vezi s pevačem Velimirom Mitrovićem Galetom.

Sa 14 godina je pobedila u kvizu "Mikrofon je vaš" i tako je dobila priliku da napravi svoj petominutni program na radiju. Njena emisija je bila zapažena, iako nije pobedila u kvizu. Nekoliko godina kasnije se prijavila za honorarnog saradnika Radija 202 i dobila je priliku u Informativnoj redakciji. Nakon toga je radila "Večernju reviju želja" na Prvom programu.

Jelena i Divna Karleuša
Jelena i Divna Karleuša, Foto: Screenshoot Instagram

Bila je član Radija 101 od njegovog osnivanja. Prvo je radila kao voditeljka, a potom kao urednica sve do 2005. godine.

Divna je Cecine pesme sa albuma "Kukavica" puštala kad niko nije hteo, a zbog toga je jedno vreme bila čak i suspendovana. Kaže da je isti slučaj bio kasnije i s pesmama Lepe Brene.

Nakon gašenja Radija 101, jedno vreme je radila u press službi Radio Beograda.

Divna Karleuša
Divna Karleuša, Foto: Printskrin TV Hepi

2013. godine je učestvovala u emisiji "Farma", a pre toga u "VIP Velikom bratu" i "Akademiji debelih", gde je uz pomoć stručnih lica pokušala skinuti višak kilograma.

Zahvaljujući svom očaravajućem glasu vrlo brzo je stekla veliki broj obožavaoca koji su joj često priređivali iznenađenja, iako nisu znali ni kako izgleda. Mnogim pevačima je puštajući njihove pesme, čak i kada su neki od njih bili zabranjeni, pomogla da postanu popularniji.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi