LAZIĆEV LEKAR POTVRDIO Darko STAO NA NOGE nakon prve elektropterapije!

Hrabar je!

Darko Lazić
Darko Lazić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Zdravstveno stanje Darka Lazića se poboljšava iz dana u dan. Iako je pre samo nešo viš od mesec dana, 23. oktobra doživeo tešku nesreću, Darko se uspešno oporavlja u banji.

Budući da je jednom pokušao da stane na noge u Zemunskoj bolnici, i da je bilo neuspešno, Darko je samo nakon nekoliko dana nakon prve elektroterapije uspeo da stoji na nogama uz pomoć štaka.

Darko može da stoji na nogama. Vežba se stabilnost i ravnoteža u stojećem položaju, taj tranfer iz sdećeg u stojeći položaj treba da bude bezbedan i siguran, da ne dođe do pada ili nestabilnosti. Uspevamo, intezivno se radi na tome. Može da stoji nekoliko minuta, srij ponavljanja su u pitaju i onda sedne da odmori. Zasad stoji, dok dobijemo na vremenu i dok i dok mu ojača muskulatura da bi mogao da šeta. Moram da napomenem da se rade vežbe u nivou postelje, vežba na krevetu za terapije. Uz lagan tegov se jačaju mišići. Pokret je jako složena stvar, toliko je mehanizama u pitanju i koliko je mišića uključeno. Da bi imao snage za šake i transfere, mora da ojača mišiće ruku, leđa, i ostalo. Da ne bismo gubili vreme, odmah smo odlučili da počne sa jačanjem - otkriva "Blic", a priča Darkov lični lekar Miloš Poleksić, i dodaje:

- On zasad ima lektroterapije i kinziterapije, polako će mu se uvoditi i radna terapija, jer ne želimo da preopterimo Darka, već kako fizički jača, tako će mu se uvoditi i nove terapije. Ono što je bitno da napomenem jeste da je Darko jako pozitivan i divno sarađuje sa lekarima. Poštuje sve odluke porodice i lekara i ima isti tretman kao i drugi pacijenti - dodaje doktor.

Opšta slika Darkovog zdravtvenog stanja je znatno bolja nego kada je došao na lečnje u banju.

- Iako je prošlo samo nedelju dana, primećujemo da su mnogo lakši prelasci iz ležećeg u sedeći položaj, kao i ustajanje, odnosno vertikalizacija, ali i prelazak sa leđa na bok - kaže Darkov doktor.

Inače, Darkov imuno sistem je i dalje slab.

- Darku je izvađena slezina i njemu je imuni sistem još uvek krhak. Saveovali smo mu da jede voće, banane, pomorandže i mandarine, da jede povrće, kao i proteine. Da ima redovne obroke i sve je zasad u redu.

Pratite nas na Facebook-uInstagramu

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi