"SVEŽA KRV I MLADALAČKA ENERGIJA" Novi pevač "Legendi" je ozbiljan vokal: Već ste ga gledali na televiziji, a evo o kome se radi

Osvojio treće mesto!

Grupa Legende
Grupa Legende, Foto: Printscreen/Youtube

Novi pevač beogradske grupe "Legende" je Novosađanin Nikola Zekić (33). Nakon odlaska iz benda jednog od najboljih vokala na muzičkoj sceni Ivana Milinkovića, koji je započeo solističku karijeru, popularnom sastavu jedinstvenog izraza priključio se mladi talentovani izvođač. Završio je muzičku školu, 16 godina je svirao harmoniku, a imao je i pop-rok grupu.

- Nikola je ono što je potrebno bendu, mladalačka energija i "sveža krv" - kaže za "Novosti" vođa, kompozitor i tekstopisac svih pesama "Legendi" Zoran Dašić Daša.

- Ima zanimljive plesne pokrete na sceni, što je već privuklo pažnju publike. Dugo je sarađivao sa Merimom Njegomir, koja nam ga je i preporučila. Na nedavnom festivalu "Beogradski sabor", u organizaciji RTS, osvojio je treće mesto s kompozicijom Radoslava Graića. Tada smo prelomili i odlučili da ga angažujemo. Naš uslov je bio da novi pevač voli to što rade "Legende", da je kvalitetan vokal i da je dosta mlađi. Nikola je pop-rok pevač, ali se odlično snalazi i u ovoj muzici. Imalo smo zajedno nekoliko TV nastupa i iznenađen sam koliko smo poziva dobili za gostovanja iz cele bivše Jugoslavije.

Grupa Legende
Grupa Legende, Foto: Printscreen/Youtube

Ali publika će morati još malo da sačeka. Grupa "Legende" trenutno sa Nikolom Zekićem snima nove pesme, ali i kompozicije odranije koje nikad nisu objavljene.

- Nikola trenutno uvežbava repertoar, uskoro ćemo krenuti sa promocijom novih pesama, a krajem januara i sa živim nastupima - ističe Daša. - On je sjajan mladić, potiče iz divne, tradicionalne porodice. Nije početnik u ovom poslu, imao je bend sa kojim je nastupao po klubovima. Nadam se da će nas oni koji vole naše pesme, voleti i dalje. Ne želim da ga upoređujem sa Ivanom Milinkovićem, koji je ostavio veliki pečat dok je bio sa nama, ali ta priča je završena. Idemo dalje. Ivan se opredelio za solo karijeru, a na nama je da i ubuduće negujemo "Legende" kao brend, ali i dobru i kvalitetnu pesmu koja se oslanja na tradiciju. Važno je da ljudi shvate da "Legende" nisu prestale da rade i da niko u bendu nije važniji od pesama.

Grupa Legende
Grupa Legende, Foto: Printscreen/Youtube

Mada su "Legende" do sada održale 59 koncerata u beogradskom Sava centru, gde su u kontinuitetu nastupale 25 godina, ove zime se neće družiti sa prestoničkom publikom u plavoj dvorani.

- Čim pesme zažive i publika ih prihvati, zakazaćemo beogradski koncert - obećava Daša.

- Nadam se da će to biti na jesen sledeće godine.

Poslušajte kako Nikola zvuči:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Katarina
  04/12/2019 - 11:35
  Ivan je jedan, niko ne moze da ga zameni, to je cinjenica...
  • Nina @Katarina
   04/12/2019 - 14:45
   Kako da ne! Ivan je ništa bez Legendi! Neće napraviti ništa u solo karijeri.
 • Korisnik: ana
  03/12/2019 - 14:05
  Super je dečko. Onaj bivši je bio namrgođrn, kao da je na parastosu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi