NASTALA PO ČUVENOM ROMANU Atelje 212 sa predstavom "Petrijin venac" gostuje u Hrvatskoj i Sloveniji

14. i 15. oktobar...

Petrijin venac
Foto: Promo

Predstava „Petrijin venac“ nastala po čuvenom Mihailovićevom romanu, u dramatizaciji Mile Mašović – Nikolić i režiji Bobana Skerlića, učestvuje na festivalu Gaveline večeri u Gradskom dramskom kazalištu Gavella 14. Oktobra u 20h ponedeljak .

U utorak 15. Oktobra u 20h predstava Petrijin venac u Mesnom gledališču Ljubljana

U glumačkoj ekipi „Petrijinog venca“ su Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Marta Bjelica, Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Ivan Marković, Isidora Minić, Branislav Zeremski, Vladislav Mihailović i Jelena Rakočević.

Petrijin venac
Foto: Promo

Scenograf predstave je Goran Stojčetović, kostimografkinja Tatjana Radišić, kompozitor Mate Matišić, dramaturškinja Jelena Mijović, lektor Radovan Knežević.

„Ljudi su se i nekada i sada delili na dobre i zle, bele i crne, golubove i jastrebove, proklete i blagoslovene, a ja bih radije podelio ljude na one koji su imali Petriju i one koji je nisu imali. Ali Mihailović je pisao svoj roman i za jedne i za druge. Jer niko nema dovoljno Petrije u sebi, i onom ko je imao pored sebe i za dugo Petriju, treba podsećanja, jer je zaboravlja i jer se zaboravlja, a i onom ko je nije imao ne može Petrija da ne probudi veliku čežnju za njom.“

(Vladeta Jerotić, Petrijin oreol)

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi