OD GLUME SE OPROSTIO SKOKOM KROZ PROZOR Evo od čega je živeo Zoran Rankić poslednjih godina: Mislili su da će se ubiti

Velika tuga!

Zoran Rankić
Zoran Rankić, Foto: Printescreen Youtube

Zoran Rankić je igrao jednog og omiljenih likova iz serije "Srećnih ljudi", gospodina Poparu, i tako je ostao upaćen po replikama kao što su "Gospođice, gospođo" i "Mmmmm, bebo!". Zoran je danas preminuo u 84. godini nakon teške bolesti u staračkom domu.

Glumac je u jednom intervjuu, kada je već bio u penziji, rekao da mu prihodi od repriziranja serije "Srećni ljudi" dobro dođu uz penziju.

- Honorari su nam tada bili mizerni. Sećam se da je inflacija pola pojela. Sada od repriza mi fino kaplje uz penziju - rekao je tada glumac za Informer.

Poslednje godine života posvetio je svojoj drugoj velikoj ljubavi - pisanju.

- Napisao sam i objavio o svom trošku 16 knjiga - otkrio je tada Zoran.

Zoran Rankić
Zoran Rankić, Foto: Screenshot

 Pre dvadesetak godina, Zoran Rankić je pobegao sa oproštajnog govora kojim su iz Beogradskog dramskog pozorišta hteli da ga isprate u penziju, i to tako što je skočio kroz prozor šminkernice.

"Iz BDP-a, kad sam odigrao poslednju ulogu, nisam želeo da čujem otrcanu rečenicu od upravnice, koja me je čekala, da još računa na mene. I, da bih izbegao tu sramotu, iskočio sam iz pozorišta kroz prozor. Skočio sam s prvog sprata. Garderoberka je mislila da ću da se ubijem. Počela je da plače. Samo nisam želeo ni sa kim da se sretnem. Otrčao sam na tramvaj. Na ogledalu sam napisao: 'Živela sloboda' ",ispričao je tada glumac.

"Nisam otišao na slavlje povodom 20 godina jedne drame u Beogradskom dramskom pozorištu. Nije to moja kuća, gde me niko ne poznaje. Meni to nije u redu. Nosio sam 40 godina repertoar. Nikad nisam bio epizodista. Kad sam otišao, nikad više nisam pozvan ni za male uloge. Danas u kulturi i pozorištima vode kolo oni koji su niko i ništa. Nikad nisam poželeo da budem upravnik, već glumac. Želeo sam samo da igram", izjavio je Rankić jednom prilikom.

Zoran Rankić
Zoran Rankić, Foto: Printescreen Youtube

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi