EMOTIVNI GOVORI KOLEGA KIDAJU DUŠU Komemoracija Miši Janketiću! Danas je pozorište u crnini! Bio je JARBOL u svakoj podeli! (VIDEO)

Najbliži se opraštaju od legendanog glumca...

Miša Janketić komemoracija
Foto: J.Ilić/Alo!

Proslavljeni srpski glumac Mihailo Miša Janketić (81) preminuo je u sredu u Beogradu, a danas se porodica, kolege i prijatelji poslednji put opraštaju od njega.

Komemoracija legendarnom glumcu održala se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a sahrana u 15 časova, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Pogledajte OVDE šta Miša Janketić sebi nikad nije oprostio!

Komemoracija je počela minutom ćutanja, a onda su na video bimu krenule da se ređaju fotografije iz života pokojnog glumca.

U trenutku kada su prisutni trebali da održe svoje govore, došlo je do tehničkih problema. U sali se nije ništa čulo pa je njegov sin Marko ustao i reagovao. Vrlo brzo su rešili problem i komemoracija je nastavila svojim tokom.

Nakon emotivnih govora porodica, kolege i prijatelji pozdravili su Mišu aplauzom koji je trajao nekoliko minuta.

"Opratamo se od prijatelja, prvaka pozorista i jednog od najveceg glumaca. Svojim ulogama stvarao je istoriju pozorista, ali on nije samo bio glumac, već i visoko moralna osoba", ovim rečima započela je komemoraciju direktorka Tamara Vučković Manojlović..

Miša Janketić komemoracija
Miša Janketić komemoracija, Foto: J.Ilić/Alo!

"Danas je pozoriste u crnini, napustio nas je Miša Janketić. Nadala sam se da će ga ovo proći. Bio je jednostavan, drag, nasmejan reklo bi se običan čovek, ali u njemu se krio veliki talenat. Miša više neće stajati iza zavese i cekati da izađe na scenu. Sve je prošlo, bio je jarbol u svakoj podeli, oslonac reditelju i glumcima. Njegovo majstorstvo je bilo izvorno, a dva puta ga nisam prepoznala na sceni. Nije umeo da se svađa, ali je umeo da odbrani svoju misao i pobedi u svađi. Branio se nežnošću i pobeđivao, pevao je setno i tiho, a nekada čežljivo i bolno", rekla je Vida Ognjenović, srpska književnica i rediteljka.

"Mogao je više i više, zbogom stoliki glumče. Zbogom dragi i nezamenljivi prijatelju. Slava mu", dodala je Vida.

Voja Brajović je sa suzama u očima održao oproštajni govor za svog kolegu i prijatelja.

"Imao je ispunjen život i kao glumac i kao umetnik, ali i van pozorišta. Imao je brojne nagrade, ali ja ću da nabrojim najvažnije, to su Svijetlana, Rasa, Iva, Milica i Marko. Umeo je da se raduje malim stvarima kao svako siroče. Miša je doživljavao svaku ulogu kao Sizif svoj kamen. Gurao je svaku ulogu do vrha brda, koja je na kraju postajala dragulj. Kada budete videli njegovu poslednju TV ulogu, videćete da je napravio dijamant. Vreme je okrutni diktator, a Miša je umeo da se s njim nosi. Podržavao je mlade iako ih nekad nije razumeo. Ostao je savremen i moderan do kraja", rekao je Voja Brajović

Miša Janketić komemoracija
Foto: S.Andrić/Alo!

"Miša i ja smo drugovali 60 godina i znao je sve o meni. U neko beskrajno pozorište otisao je on, a ovih dana ponovo sa tobom uspostavljam bliskost i razmišljam koliko je lepo što si postojao na ovom svetu. Nisam se iznenadila kada je rekao da misli da je u životu mogao da uradi više. Zajedno smo postali deo JDP-a, a sećam se njegove prve uloge. Videlo se tada da će njegova karijera biti velika i uspešna. Do sada, fascinatan mi je njegov paralelni život, sa jedne strane njegov profesionani bogati život, a druga paralaela je privatni život koji je prebogat. Ko je sve to držao i bio glavni stabilizator. Naravno njegova Svjetlana. Mi smo mislili da se Miša neće oženiti, ali se onda pojavila devojka sa zelenim očima i najdužim nogama u Beogradu, balerina koja je došla iz Sarajeva", rekla je Branka Petrić.

Miša Janketić komemoracija
Foto: J.Ilić/Alo!

Poslednji se od Miše oprostio Vojin Ćetković, a prisutni su na samom kraju glumca ispratili aplauzom koji je trajao nekoliko minuta.

Prijatelji i kolege skupili su se da se oproste od dragog kolege, ali i da porodici izjave saučešće. 

Miša Janketić komemoracija
Foto: J.Ilić/Alo!

Sala je prepuna, a na licima prisutnih vidi se velika tuga i bol!

Miša Janketić komemoracija
Foto: J.Ilić/Alo!

Sa tugom na licu, među prvima je stigla koleginica Tanja Bošković.

Tanja Bošković
Tanja Bošković, Foto: J.Ilić/Alo!

Vlasta Velisavljević došao je da oda počast kolegi...

Miša Janketić komemoracija
Foto: J.Ilić/Alo!

Branka Petrić...

Miša Janketić komemoracija
 Foto: J.Ilić/Alo!

Predrag Božović...

Miša Janketić komemoracija
Foto: J.Ilić/Alo!

Boda Ninković i Dragan Petrović Pele...

Miša Janketić komemoracija
Foto: J.Ilić/Alo!

Vesna Čipčić sa ćerkom Anjom Alač...

Miša Janketić komemoracija
Foto: J.Ilić/Alo!

Čuveni glumac poznat po bogatoj karijeri odigrao je preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogromantrag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju. Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade "Pavle Vujisić" za životno delo. Miša Janketić se bavio pedagoškim radom kao profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi