SVE SE DESILO ZA SAMO 15 DANA! Kornelije Kovač je Zdravku Čoliću dao OTKAZ na početku njegove karijere, a onda je usledio poziv koji mu je promenio život

Nisu slutili kakva će zvezda postati

Zdravko Čolić
Zdravko Čolić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Čuveni srpski kompozitor Korlenije Kovač sarađiao je sa brojnim zvezdama, između ostalog i sa Zdravkom Čolićem

On se u jednom intervjuu za "Nedeljnik" pristeio početka karijere čuvenog pevača, a retko ko zna da je Kornelije prvo dao otkaz Čoliću, da bi kasnije od njega napravio zvezdu.

Vi ste bili na početku biografija mnogih pevača, na primer Zdravka Čolića i mnogih drugih; da li ste mogli da predvidite toliko velike karijere tih pevača?

Ja sam Zdravka Čolića prvo otpustio iz Korni grupe.

 

Zašto?

Smatrao sam da on, i pored odličnog glasa, nije adekvatan pevač za tu vrstu muzike koju je svirala Korni grupa. Ali sam mu već tada rekao da je on odličan solo pevač, ali ne za bend. Zdravko se nije naljutio iako mu nije bilo prijatno. Ali sam mu ja vrlo brzo, posle petnaest dana kako se vratio iz Beograda u Sarajevo, rekao: “Čola, dođi na razgovor. Ajde da radimo pesme za tebe.”

GODINAMA IH KRIJE Čola se prvi put slikao sa svojim ćerkama i objavio javno! Evo kako izgledaju njegova deca! 

Brzo ste ga utešili?

Čola je bio mlad dečko koji je u svemu imao uspeh. I to u svemu čega se dohvatio da radi.

Da li ste znali da će da postane tolika zvezda?

Znao sam da će imati uspeha, ali nisam slutio koliki će taj uspeh biti. Imali smo prijateljski odnos. Napravili sam pošteni ugovor, više usmeni dogovor pošto nismo ništa potpisivali. To je značilo da kada krene saradnja, ide pet mojih pesma na albumu, i pet od drugih kompozitora ali i da ja učestvujem u odabiru. I to nije bio nikakav problem.

NIKADA JE NEĆETE VIDETI U JAVNOSTI! Zdravko Čolić je 18 godina u braku, evo kako danas izgleda njegova SUPRUGA Aleksandra! 

Kornelije Kovač
Kornelije Kovač, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Kako ste sarađivali sa Bregovićem kada ste zajedno radili na Čolinim albumima? Ima li sujete među velikim kompozitorima kada zajedno rade?

Nema sujete. Otišli smo na more, blizu Makarske, Brega, Čola i ja. Da spremamo album za Zdravka. Dolazimo tamo, super kuća, i posle jednog dana kažem: “Ajmo ljudi da krenemo.” Ali Brega ujutru ode da kupi lubenicu i nema ga. Posle pet sati evo Bregovića, vraća se i kaže: “Nekako nisam našao lubenicu.” Kad ono — ispostavi se da je on otišao da kupi jedrilicu.

 

Zajedno smo radili. Nema tu ono: ja sam više a ti manje. Bregović je pisao tekstove u zadnji momenat. Neposredno pred snimanje. Sedne ujutru i kaže: “Sad ću.” Sat jedan pred snimanje i onda pravac u studio. Bregović je neverovatno sposoban za sve. Sećam se kad je napisao tekst “Pisaću joj pisma duga” sa skoro svim gradovima i krajevima bivše Jugoslavije.

Kad pominjete sve te gradove i krajeve bivše SFRJ, da li vam je teško pao raspad Jugoslavije?

Naravno. Nisam verovao ni dva odsto da će se sve to izdešavati i da će se Jugoslavija raspasti. Nisam verovao da svi ti ljudi, koje sam poznavao iz bivše SFRJ, da će odjedanput postati neprijatelji. Otišao sam tada u Španiju, ali ne zato što sam bežao od ovdašnjeg rata. Imao sam raniji dogovor za muzičke projekte u Španiji. Otišao sam automobilom sa porodicom pravo sa našeg mora u Španiju. Ali, iskreno, nisam slutio da će se dogoditi takav horor.

Zdravko Čolić
Zdravko Čolić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Tamara ana
  16/06/2019 - 14:27
  Imao je srece da ga ,, sutne,, ovaj uobrazeni Kornelije. Retko nesimpatican covek. Svaka cast na komponovanju...ali
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi