POBEGLA JE OD KUĆE, BILA BEZ IČEGA, PA DOBILA OTKAZ Malo ko zna da je baka Nikole Đurička naša poznata glumica, a imala je veoma težak život!

Znate je po brojnim ulogama!

Nikola Đuričko
Nikola Đuričko, Foto: printscreen

Nikola Đuričko je jedan od omiljenih srpskih glumaca, a dar za glumu nasledio je od bake.

 

Malo ko zna da je glumica Tomanija Đuričko zapravo baka našeg proslavljenog glumca Nikole Đurička!

- Glumica Tomanija Đuričko jeste moja baka i moguće je da se zbog nje i ja bavim glumom - ispričao je Nikola Đuričko o baki koja ga je nagnala da krene njenim stopama, a čiji je život, neraskidivo vezan za glumu, bio izuzetno težak.

NAJTEŽA ULOGA Đuričko: "Do koske" mi je najtraumatičnije iskustvo

Poznata srpska glumica Tomanija Đuričko igrala je u više televizijskih filmova i televizijskih serija. Iako su u vreme kada je počela da se bavi glumom, mladi uglavnom bežali od kuće zbog strasne ljubavi, nju je ta ljubav vezala upravo za putujuće pozorište. Ona se zaputila u svet bez ičega, a vodio ju je instinkt i velika želja da se bavi ovim pozivom.

Nikola Đuričko
Nikola Đuričko, Foto: Printskrin N1

Tomanija je s vojskom, sa samo godinu dana, davne 1915. otišla u Francusku gde je u Nici, zajedno sa ostalom decom, prvi put nastupala na sceni. Smisao tih priredbi bila je da se u naslednicima probudi patriotski duh, ali kod nje se probudilo još nešto.

Sa prvom ruskom grupom se brzo rastala, a promenila je mnoga putujuća pozorišta.

PRIRODNA I LEPA Ovako izgleda supruga Nikole Đurička! (FOTO)

- Teško smo živeli, nije bilo novca, a lišavali smo se gotovo svega. Ali, beskrajno smo voleli pozorište, ispunjavalo nas je najzdravije drugarstvo i osećali smo da smo srećni - ispričala je Tomanija jednom prilikom.

"ARKANE, SAVEST ĆE TE PEĆI ZBOG OVOGA!" Ljubiša Samardžić se pre 2 decenije gadno posvađao sa Željkom Ražnatovićem, a on je zbog toga kaznio ceo fudbalski klub!

Kada je počeo rat, ona je prešla u Pančevo, a četiri godine je igrala u ondašnjem Beogradskom dramskom. Doživela je opšta priznanja, ali sačekao ju je otkaz koji je ona, bez pitanja, potpisala.

OVO NISTE ZNALI Baka Nikole Đurička je poznata glumica

Tomanija Đuričko
Tomanija Đuričko , Foto: Screenshot Youtube

 

Umesto da zatraži penziju, put ju je odveo u Narodno pozorište gde je često bila zapostavljena uprkos velikim dostignućima.

DIVNE VESTI Slavlje u domu glumice Dare Džokić, od sreće ne prestaje da plače! (FOTO)

Žiri filmskog festivala u Rimu dodelio joj je 1966. prvu nagradu za žensku ulogu u filmu "Čovek sa fotografije" Vladimira Pogačića.

- Uvek kad bih dobila ulogu, obuzimao me je strah. Događalo mi se i da zaplačem čitajući prvi put tekst uloge. Duboko sam preživela sudbinu svake žene koju sam tumačila na sceni - ispričala je Tomanija.

GLUMAC UVREĐEN Đuričko: Pa nisam ja starleta, sine moj!

Tomanija Đuričko
Tomanija Đuričko , Foto: Screenshot Youtube

 

Tomanija Đuričko bila je udata za Đorđa Đurička sa kojim je dobila sina pilota, oca Nikole Đurička, i ćerku bibliotekarku. Preminula 1994, a koja je za sobom ostavila niz uloga. "Subotom uveče", "Buđenje pavcova", "Veličanstveni rogonja", "Ljubav na seoski način", u svim tim ostvarenjima igrala je Tomanija.

Zasmejavao je celu Jugoslaviju, u Italiji bio neviđeni frajer, ali se tamo predstavljao pod potpuno drugim imenom!

AUTOR: Alo.rs/ B.Z. DATUM I VREME: 12.09.2019. 20:09 Dragomir Bojanić Gidra, jedan od legendarnih glumaca sa ovih prostora, a od njegove smrti je prošlo 26 godina. Dragomir Bojanić Gidra, Foto: Printscreen Youtube Dragomir Bojanić Gidra igrao je kultne likove i zasmejavao je milione gledalaca.

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi