OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA SERIJE KORENI Glumac priznao sve, ovo niko neće moći da vidi!

Nije im bilo ni malo prijatno

Serija Koreni
Foto: Promo

Seriji "Koreni", snimljenoj po antologijskom romanu Dobrice Ćosića, s pravom već daju epitet najbolje snimljene u 2018. godine. Međutim, producent i jedan od glavnih glumaca Goran Šušljik otkriva da je trud cele ekipe mogao da padne u vodu da nije pao sneg.

"Tokom celog snimanja postojala je zebnja da sneg, koji nam je bio neophodan da bismo snimili važne scene u seriji, neće pasti. To bi značilo da praktično nemamo seriju. Ja sam od samog početka iracionalno verovao da sneg mora pasti. Krajem novembra nijedna vremenska prognoza nije nam išla naruku", kaže Šušljik.

Radnja romana i serije "Koreni" odigrava se u imaginarnom selu Prerovu u poslednjim decenijama 19. veka, za vreme kralja Milana, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga. Glumac se čak, kaže, molio bogu da im podari padavine.

Serija Koreni
Foto: Promo

"Snimali smo veći deo serije u selu Gornji Račnik, koje je uzdignuto nekoliko stotina metara iznad Jagodine, pokušavajući da dozovemo sneg koji nikako da padne. Ja sam i dalje verovao, nadao se, preklinjao više sile. I najednom, baš kad nam je najviše trebao, pade sneg, ali toliko da su nam se zavejali putevi do Gornjeg Račnika i taj dan idealan za snimanje smo otkazali zbog toga što nismo mogli prići objektima", objašnjava Šušljik i nastavlja:

"Onda je sutradan krenuo da se naglo topi i da nije bilo Vatrogasne brigade iz Jagodine, kojoj se ovim putem ponovo zahvaljujem, koja je topovima ispuštala penu da bi dopunili već skoro otopljeni sneg, 'Koreni' ne bi izgledali onako kako treba. Nisam siguran da je ovo za mene anegdota, više je ilustracija velikog stresa tokom snimanja serije kojoj se ponekad nasmejem".

Serija "Koreni" snimana je od oktobra 2017. do januara 2018. godine, a do kraja emitovanja ostalo je samo još četiri epizode. Snimljena je s budžetom koliki bi imao jedan igrani film od sat i po, a reditelj Ivan Živković ilustrovao je sve podatkom da jedna epizoda košta kao minut hit serije "Vavilon Berlin".

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi