HRVATI SU KRIŠOM PLAKALI OD SMEHA I ŠVERCOVALI NJEGOVE KASETE Pogledajte zabranjeni snimak: Petrući do savršenstva imitira Franju Tuđmana! (VIDEO)

Piratske VHS kasete su se gledale i u Zagrebu

Petrući, uloga, Tuđman
Petrući, uloga, Tuđman, Foto: Printscreen Youtube

 

Glumac Branislav Petrušević Petrući koji je danas iznenada preminuo ostaće upamćen po maestralnim imitacijama političara koji su obeležili raspad nekadašnje Jugoslavije u predstavama Indeksovog radio pozorišta, koje su emitovane svake nedelje u 14 časova na radio Beograd "202" i kasnije Indeksovog pozorišta. Petrući je posebno ostao upamćen po imitaciji Franje Tuđmana, jednom od aktera raspada Jugoslavije, o kojima se i danas priča.

BRANISLAV PETRUŠEVIĆ PREMINUO U 64. GODINI Glumac koga je volela cela nacija i svojim humorom nasmejao mnoge, a zbog ovoga će ga svi pamtiti!

Petrući je tumačeći lik "Sranja Buđmana" oduševljavao publiku, ne samo u Srbiji, nego širom bivše SFRJ gde su stizale piratske VHS kasete sa snimljenim predstavama, a koje su se u najvećoj tajnosti gledale iza zaključanih vrata, posebno u Hrvatskoj.

Pogledajte kako je to radio legendarni Petrući:

 

 

Sećanje na čuvenog Petrućija


Branislav Petrušević Petrući rođen je 09.05.1955. godine. Bio je oženjen i ima dva sina, Marka i Mateja. Sa suprugom Nadom je u braku preko 30 godina, a kako bi sprečili da im bračni život bude monoton, njih dvoje bi se često rastajali na par dana pa ponovo sastajali, dozvoljavajući tako jedno drugom slobodu kretanja i mišljenja. Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac. Našalili su se na njegov račun da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput "Petrući Brenći", i od tad je poznat po tom nadimku "Petrući" koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.

GUŠI SE U SUZAMA Marko Petrušević se oglasio povodom očeve smrti, poručio samo jedno!


Petrući je svoju karijeru započeo na radiju, u radijskom programu Indeksovo radio pozorište, gde je zajedno s kolegama stvarao zabavni program. Teme su im na početku bile studenti i gazdarice, a od 1981. godine počeli su raditi političke, ozbiljne emisije.
U prvom programu radija Beograd sarađivao je u emisijama "Vreme sporta i razonode", "Radio sport", "Radio 202.", "Radio televizija Srbije".

POSTAO LJUBIČAST I SAMO ODJEDNOM PRESTAO DA DIŠE Potresna ispovest petrućijeve žene! Umro joj na rukama, a mislila je da se šali!

U svom bogatom repertoaru Petrući je igrao u predstavama Indexsovog radio popzorišta i pozorišta:  "Tito u raju", "Boj na Kosovu", "Sa koje strane rešetaka je zatvor", "Kladionica – naša najrazvijenija privredna grana", "Brze pruge", "Yugo kako to gordo zvuči", "Vikend akcija", "Izbori bez izbora" i drugima.

Branislav Petrušević Petrući
Branislav Petrušević Petrući, Foto: Printscreen/Youtube

 

Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio u muzičkoj komediji "Hajde da se volimo 3", trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživio veliku popularnost i u bioskopima ga je pogledalo oko pet milijona gledalaca. Njegova prva predstava "Izbori – jer ste vi to tražili" odigrana je čak 100 puta i pogledalo ju je preko 85.000 gledalaca.

IMAO JE JEDINSTVEN SMISAO ZA HUMOR Poslednji Petrućijev intervju slama srce! Voleo je glumu, a evo šta se dešavalo svaki put kad izađe na scenu!

U svojoj bogatoj karijeri sarađivao je s mnogim poznatim imenima sa estrade. Među njima su i Lepa Brena, Miroslav Ilić, Toma Zdravković, Velimir Bata Živojnović i drugi.

Branislav Petrušević Petrući
Branislav Petrušević Petrući, Foto: Printscreen/Youtube

 

Petrući je kao član Indeksovog pozorišta dobio nagradu Oskar popularnosti na koju je iznuzetno ponosan.

PREMINUO GLUMAC BRANISLAV PETRUŠEVIĆ PETRUĆI

PRETI MU OPAKA BOLEST Poznati glumac morao na hitnu operaciju! Snimio sve, pa podelio sa fanovima! (VIDEO)

NIJE MOGAO DA PREĆUTI! Petar Benčina je bio pored Slobode kada se srušila na bini! Sada se javno obratio jednoj osobi!

BONUS VIDEO: 

GLEDALI STE JE U SERIJI "BOLJI ŽIVOT" Ovo je prva supruga Petra Kralja! (FOTO)

SRUŠILA SE KAO SVEĆA On je prvi potrčao da spasi Slobodu Mićalović! Branislav Lečić otkrio istinu o incidentu na predstavi!

NJEGOVE REČI ĆE VAM ODZVANJATI U GLAVI! Taško Načić je bio omiljeni glumac, ali zbog surovosti reditelja često nije dobijao uloge! Razlog za to je poražavajući!

BONUS VIDEO: Čudo u Manastiru Tumane

 

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi