NAPUSTIO NAS PRE 16 GODINA Reči legendarnog Čkalje i dalje odzvanjaju Srbijom! Umro je u bedi, a ovo je njegova unuka koja je nasledila talenat (FOTO)

Bio je vanserijski talenat...

Miodrag Petrović Čkalja
Foto: Printscreen

Na današnji dan pre 16 godina preminuo je legenda domaćeg glumišta Miodrag Petrović Čkalja.

Njegove reče u poslednjim intervjuima slamaju srce, a glumac nije krio da je živeo u bedi.

Posle dobijanja negrade za životno delo Car Konstantin, Čkalja je tada otvorio dušu.

"Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde", rekao je glumac 2002. godine na dodeli, samo godinu dana pred smrt.

"POSLE TRI MESECA DONEO MI JE PRSTEN" Dragica se za Čkalju udala u KECELJI, a živeli su u JEDNOJ SOBI! Odrekla se karijere zbog ljubavi, a njihova priča je NEVEROVATNA!

Pavle Vuisić, Miodrag Petrović Čkalja
Foto: Screenshot Youtube

Tom prilikom je izgovorio i rečenicu koja i dalje odzvanja u glava mnogih.

"Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske", neutešan je bio popularni Čkalja.

Iza ovog umetnika ostale su nagrade i priznanja, ali i sin Čedomir Petrović, takođe glumac, kao i njegova ćerka, glumica, Jovana Petrović. Oboje su nasledili talenat od neprevaziđenog srpskog komičara.

MILIONI SU GA OBOŽAVALI, SVOJOM GLUMOM JE ZASMEJAVAO ČITAV REGION Niko ne zna kako je Čkalja dobio čuveni nadimak, ovo je pravi ODGOVOR!

Oni koji su poznavali Čkalju kažu da je obožavao da se igra sa unukama i da su one bile čitav njegov svet. Možda je on upravo svojoj unuci Jovani utkao ljubav prema glumi.

Jovana privatan život nije želela mnogo da eksponira u javnosti, ali je poznato da je dugo godina bila u vezi sa pokojnim kolegom Igorom Pervićem.

BONUS VIDEO

Slobina komšinica otkrila šta se sve dešava u njegovom stanu! Evo u kakvom je odnosu sa Kijom!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi