UDARILI GA PO NOVČANIKU Glumac Stiven Sigal mora da plati 314.000 dolara zbog kriptovalute!

Sigal se nije pridržavao saveznih zakona trgovanja...

Stiven Sigal
Stiven Sigal, Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev, File

Glumac Stiven Sigal je udaren po novčaniku, a Komisija za hartije od vrednosti i cene je u četvrtak najavila da će bivša zvezda akcionih filmova platiti 314.000 dolara nagodbe za "nezakonito reklamiranje" investiranja u kriptovalute.

Prema SEC-u, glumac je dobio 250.000 dolara u gotovini i još 750.000 dolara u Bitcoiin2Gen-u (B2G) kako bi promovisao B2G na svojim društvenim mrežama. Vladina agencija otkrila je da je glumac upozorio svoje sledbenike da ne "propuštaju" inicijalnu ponudu kriptovalute kompanije B2G i izdao saopštenje za javnost pod nazivom "Zen majstor Steven Sigal postao je ambasador brenda Bitcoiin2Gen."

Sigal se nije pridržavao saveznih zakona trgovanja, prema SEC-u promovišući novčić bez otkrivanja "prirode, obima i visine nadoknade primljene u zamenu za njegovu promociju".

Stiven Sigal sa srpskim pasošem
Stiven Sigal sa srpskim pasošem, Foto: Printskrin Clip.rs

"Investitori su imali pravo da znaju koliko uplate je Sigal primio ili koje su mu obećane da će dobiti, kako bi mogli sagledati da li je on pristrasan ili ne" - rekla je Kristina Litman, šefica Sektora za sajber zločine. "Poznate ličnosti ne smeju da koriste svoj uticaj na društvenim medijima za reklamiranje hartija od vrednosti bez odgovarajućeg otkrivanja naknade."

Sigal je izdao saopštenje, u kojem je rekao da je "svim srcem" podržao B2G, ono je takođe prikazano u B2G saopštenju za javnost. 

Kao deo nagodbe, Sigal je pristao da plati 157.000 USD, kako bi pokrio svoje promotivne isplate i 157.000 dolara kazne. Njemu takođe nije dozvoljeno promovisanje bilo kakvih hartija od vrednosti i kriptovaluta tokom naredne tri godine; nije priznao ni negirao nalaze DIK-a kao deo nagodbe.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi