IMALA JE SVE, A BILA NESREĆNA Slavna glumica je tri puta pokušala da se ubije: Mrzela je trudnoću, a sina poredila sa tumorom

Francuska glumica je većinu glumica koje su javno tvrdile da su se*sualno zlostavljane ocenila kao “licemerne, smešne i nebitne” i kritikovala one koje udvaranjem dolaze do uloga.

Bridžit Bardo
Foto: Profimedia

Brižit Bardo upamćena je po lepoti i izuzetnom talentu, a malo ko zna da je bila u dubokoj depresiji, kao i da je čak tri puta sebi pokušala da oduzme život.

Kako kaže, imala je sve ali bila je veoma nesrećna.

- Možete da budete i bosonogi, ali da budete srećni. Zaista sam više puta bila na ivici da izvršim samoubistvo. Imala sam sve, a bila sam nesrećna - govorila je Brižit Bardo.

Zanosna, plava, pravilnih crta lica, punih usana i sa pegicama na nosu Brižit je zaludela čitavu planetu. U dvadesetim i tridesetim godinama života nije je bilo sram da se skine i pokaže obnaženo telo. Muškarce je ostavljala bez daha, a nekima je pošlo za rukom da postanu njeni muževi.

18+
Klikni da vidiš sliku
Bridžit Bardo
Foto: Profimedia

Brižit je rođena je 28. septembra 1934. godine u Parizu kao ćerka domaćice Ane Mari Musel i industrijalca Luisa Pilo Bardoa.

Bardova je u drugom braku, sa glumcem Žakom Šarijeom rodila sina, sa kojim nije bila bliska jer je svoju trudnoću uporedila sa tumorom. Sin joj tu izjavu nikada nije oprostio, ali on nije bio glavni uzrok njene nesreće, budući da je samo osam meseci nakon njegovog rođenja, na svoj dvadeset i šesti rođendan 28. septembra 1960, po drugi put pokušala da se ubije. Navodno, razlog su bili bračni problemi koji su tada nastali.

Bridžit Bardo
Foto: Profimedia

- Pravo je čudo da sam još živa - govorila je Brižit koja se dan pre svog četrdesetog rođendana, u septembru 1974. godine, povukla iz glumačkog života, promenila životne navike i postala vegetarijanka. Iako se više nije bavila glumom, paparaci su je konstantno pratili. Dvadesetak dana kasnije, opterećena slavom i duboko depresivna, Brižit je po treći put pokušala da se ubije, ali ju je sprečila kućna pomoćnica. Ona je danas najglasnija svetska aktivistkinja za zaštitu životinja.

Bridžit Bardo
Foto: Profimedia

Zanimljivo je veliki ljubitelj životinja i zalaže se za njihova prava, a 1986. je osnovala je i sopstvenu fondaciju za njihovu zaštitu. Na to se odlučila nakon što je prodala sav svoj nakit u novac uložila u to.

- Dala sam mladost i lepotu muškarcima, a znanje i mudrost ću dati životinjama - rekla je Bardo jednom prilikom.

Bridžit Bardo
Foto: Profimedia

Brižit danas živi u Sen Tropeu sa suprugom okružena životinjama, a zbog artritisa ne može da hoda bez pomagala. Ona je jedna od retkih glumica koja na sebi nema ništa veštačko, a uvek se zalagala za prirodan izgled. Nekoliko puta je izjavila da želi da umre u svojoj lepoti.

Bridžit Bardo
Foto: EPA/OLIVER WEIKEN

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi