NOVI SKANDAL U KRALJEVSKOJ PORODICI! Kanada odbija da plaća osiguranje Megan i Hariju: Cela Engleska na nogama!

Međudržavni haos.

Megan Markl, Princ Hari
Foto: Youtube/Printscreen

Britanski mediji prenose kako je kraljevska porodica zabrinuta ko će pokriti troškove osiguranja Megan i Hariju, s obzirom na to da ih moraju imati.

Kanada je odlučila plaćati telohranitelje Megan i Hariju, koji su se odrekli svoje kraljevske titule i započeli potpuno novi život van očiju javnosti.

Policija je u četvrtak otkrila kako porezni obaveznici plaćaju deo sigurnosnih troškova vojvode i vojvotkinje od Saksa.

Megan Markl i princ Hari
Foto: EPA/DEAN LEWINS

Međutim, ti će troškovi kroz nekoliko nedelja biti zaustavljeni, sve dok par ne finalizuje svoj novi život izvan kraljevske porodice.

Ukoliko do toga na kraju ne dođe, poreznicu su zabrinuti da bi račun telohranitelja, kao i sigurnost para mogao izaći na čak 20 miliona funti godišnje. Britanski mediji ističu kako je kraljevska porodica zabrinuta ko će pokriti troškove osiguranja Megan i Harija.

Zastupnik kanadskog ministra za javnu sigurnost, Bil Bler, rekao je za lokalnu stranicu "Global News" da će Kanađani da plaćaju deo troškova za porodicu od novmebra, ali da će uskoro prestati to činiti u narednim nedeljama.

Megan Markl i Princ Hari
Foto: Tanjug

- Vojvoda i vojvotkinja od Saksa koji su se odlučili preseliti u Kanadu, honorarno, predstavili su našoj vladi jedinstven slučaj. Kraljevska kanadska policija angažovala je službenike u Velikoj Britaniji od samog početka u pogledu sigurnosnih razloga. Kako su vojvoda i vojvotkinja trenutno priznati kao međunarodno zaštićene osobe, Kanada ima obavezu pružiti sigurnosnu pomoć prema potrebi. Pomoć će prestati u sledećim nedeljama, u skladu s njihovom promenom statusa - izjavio je Bler.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi