ZA 24 SATA DIGLA SVET NA NOGE! Kim Kardašijan navukla GNEV čitave jedne NACIJE! Nema nikakvog poštovanja!

Kim Kardašijan Vest je svoju vernu vojsku fanova ovoga puta počastila linijom veša za oblikovanje tela.

Kim Kardašijan, Foto: Profimedia

Nakon lansiranja nove linije veša za oblikovanje tela početkom nedelje, za manje od 24 sata Kim je pošlo za rukom da digne celu jednu naciju na noge i sve to zahvaljujući spornom imenu nove linije.

 

Kim Kardašijan, slavna rijaliti zvezda, i ovaj put se poslužila trikom koji često koristi i ubacila svoje ime u naziv linije. Ovaj trik je na kraju rezultirao stvaranjem imena Kimono, a upravo je ono najviše zasmetalo javnosti.

 

Reč kimono, koju je Kim odabrala kao ime svoje nove linije steznika, pre svega je naziv za prepoznatljivu haljinu koja se u Japanu tradicionalno nosi na važnim događajima poput venčanja i sahrana.

 

"Kimono nosimo kako bismo slavili zdravlje, rast potomaka, na brojnim angažmanima poput venčanja, proslave dobijanja diplome. Kimono za narod Japana predstavlja slavljeničku nošnju i tradicija njegovog nošenja prenosi se iz generacije u generaciju", u razgovoru za BBC istakla je Juka Ohiši.

 

"Ova odeća koja oblikuje telo čak ni ne podseća na kimono. Ona je samo odabrala reč koja u sebi sadrži njeno ime. Nema poštovanja prema onome što kimono predstavlja u našoj kulturi", zaključila je Ohiši.

 

Javnosti na društvenim mrežama nije dugo trebalo da rijaliti zvezdi uputi oštru kritiku uz haštag #KimOhNo. U međuvremenu, Kim je američkim vlastima podnela prijavu za zaštitu reči kimono a ukoliko njenu prijavu vlast prihvati, ova odluka bi druge brendove prijavljene u SAD-u mogla da sprečiti u korišćenju te reči u promotivne svrhe.

PRAVOSLAVLJE U HOLIVUDU Nikada ne biste pretpostavili koje svetske face slave pravoslavni Božić (FOTO)

"Ovim činom Kim je pokazala ekstremno nepoštovanje prema Japanu, njegovoj kulturi i narodu. Kimono je izraz japanskog identiteta. Ta reč joj ni po čemu ne pripada", zaključila je profesorka Šila Klif sa japanskog ženskog univerziteta Jumonji.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi