DESERT ZA KOJI NE TREBA BRAŠNO Bezglutenska torta od čokolade i kuvanih pomorandži osvojila sladokusce širom sveta (RECEPT)

Uživaćete u ovom slatkišu...

torta, kolač, čokoladno
Foto: shutterstock

Ovaj recept je jednostavan za pripremu jer nema odvajanja suvih i mokrih sastojaka.

Sastojci:

- 2 pomorandže

- 6 velikih jaja

- 1 kašičica praška za pecivo

- 1/2 kašičica sode bikarbone

- 1 1/4 šolje šećera

- 2 šolje mlevenih lešnika ili brašna od lešnika

- 1/2 šolje kakaa

- 1/2 kašičice cimeta

- prstohvat soli

- šećer u prahu

Pomorandža
Foto: Shutterstock

Priprema:

Stavite pomorandže u srednje veliku posudu za kuvanje ili u tiganj i prekrijte ih vodom.

Kada voda proključa stavite poklopac i smanjite vatru.

Kuvajte pomorandže oko dva sata dok ne postanu mekane.

Kada se ohlade, presecite ih na pola i uklonite iz njih velike semenke.

Zagrejte rernu na 180 Celzijusovih, te stavite pomorandže u blender i blendajte dok se ne pretvore u kašu. Trebalo bi da dobijete šolju i po pirea od pomorandži.

Dodajte ostale sastojke, osim šećera u prahu i blendajte dok se ne sjedine.

Izlijte u kalup za tortu i pecite 45 minuta do sat vremena ili dok čačkalica zabodena u sredinu torte ne izađe čista.

Kad se torta ohladi, pospite je šećerom u prahu ili stavite premaz po želji.

Torta, desert, slatkiš, čokolada, glazura, čokoladni krem
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi