POČEO PETROVSKI POST Brza priprema PITE SA PEČURKAMA, savršena kombinacija povrća kojoj niko ne može da odoli!

Za vernike Srpske pravoslavne crkve (SPC) 24. juna 2019. godine počinje Petrovski post koji će trajati do Petrovdana, 12. jula. Za sve koji poste evo jedan lagani recept pite sa pečurkama.

Pita
Foto: Profimedia

Potrebno je:

pakovanje šampinjona,
1/2 glavice luka,
1/4 praziluka,
1 šolja mlevenog paradjza,
kore za pitu,
so,
biber,
mešavina začina,
origano,
voda.

Priprema:

Luk, praziluk i pečurke sitno iseckati.
U keramički ili teflonski tiganj sipati šolju mlevenog paradajza i na njemu prodinstati luk, praziluk i pečurke, dodati so i začine po ukusu.
Kore iseći na 3 duže trake, i redjati jednu na drugu, a izmedju premazati vodom, kečapom ili mlevenim paradjzom.

Treću koru premazati pripremljenom smesom i saviti u trougao. Trouglove slagati na papir za pečenje u djuvečaru. Peći dok ne porumeni na 200 stepeni. Kada je pečeno, prekriti vlažnom krpom da odmekani.

Povrće
Foto: shutterstock

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi