SLATKI VIKEND GREH! Jastuk krofne punjene orasima, lepše još niste jeli!

Prste da poližeš!

Krofne, krofna, desert, slatko
Foto: Shutterstock, ilustracija

Potrebno je: 200 gr mlakog mleka; 2 jaja; 450 gr brašna; 15 gr kvasca; 1 kašičica šećera; malo ulja; korica limuna; malo soli; ulje za prženje.

Nadev: 100 gr mlevenih oraha; 1 šaka suvog grožđa; šećer u prahu.

 

Priprema: Rastopiti u malo mleka kvasac dodati šećer, jaja, ulje, korica limuna malo brašna, soli, ostatak brašna i zamesiti glatko testo. Kad odmori tj. poraste premesiti i opstaviti da ponovo poraste.

Istresti na sto, pa razviti na debljinu od pola centimetra. Vaditi modlicom srca. U mlevene oraha dodati malo šećera po želji i suvo grožđe i malo mleka pa ga izmešati.

SOČAN I UKUSAN, A PRAVI SE ZA TREN OKA Napravite medeno srce, savršeno brz kolač koji može sa duplom merom da bude i torta!

Vaditi kašičicom i stavljati u jedno srce pa ga poklopiti sa drugi srcem i pritisniti sa strane. Ređati u podmazati poslužavnik i pokriti kesom.

 U dublji sud ugrejatiulje i pržiti srca sa obe strane. Vaditi na upijajuće salvete. Posuti prah šećerom.

ONE SU SAN MNOGIH DOMAĆICA Kremaste i slasne princes-krofne, sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najbolji recept za domaću krempitu!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi