IDEALNA JE ZA ROĐENDANE Jastuk torta prepuna je vanil-krema sa osvežavajućim dodatkom višanja! (RECEPT)

Klinci je obožavaju

torta, kolač, čokolada,rođendan
Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci

Za patišpanj:

- 10 jaja

- 10 kašika brašna

- 10 kašika brašna

- 1 kašika ulja

- 1 prašak za pecivo

 



Za fil:

- 1 l mleka

- 6 kašika brašna

- 6 jaja

- 3 vanil šećera

Za filovanje torte:

VREME JE SLAVA, A ONA JE IDEALNA ZA POSLUŽENJE Žito torta omiljena je poslastica na svim slavljima, izdašna i jedinstvenog ukusa! (RECEPT)

jaja, jaje
 Foto: Shutterstock

- 400 gr slatkog od višanja

- 50 ml ruma (može se izostaviti)

- šlag po želji

Za dekoraciju:

ZBOG NJE SE I DALJE VODI BORBA Čuvena esterhazi torta, preukusna poslastica koja je i dan danas razlog sudskog spora između Beča i Budimpešte!

Trešnje, voće, višnje
 Foto: Shutterstock, ilustracija

- 100 gr bele čokolade 

Priprema:

Umutite belanca sa malo soli. Dodajte jedno po jedno žumance za patišpanj, pa kašiku po kašiku brašna. U poslednju kašiku brašna dodajte prašak za pecivo.

Ako ste navikli, patišpanj možete spremiti drugačije - umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno sa praškom za pecivo. U drugoj posudi umutite sneg od belanaca, pa dodajte masi od žumanaca ovlaš mešajući žicom.

 

Četvrtasti kalup za tortu premažite uljem i pobrašnite pa ispecite koru tako da ubodena čačkalica izlazi "čista" iz patišpanja.

Skuvajte mleko za fil. Umutite žumanca za fil sa šećerom i brašnom, pa dodajte u vruće mleko i skuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne krem. Kad skinete s vatre, dodajte vanilin šećer i ostavite da se prohladi.

Filovanje torte:

LEPŠU NISTE JELI! Čokoladna torta bez brašna gotova za tren oka! Fantazija od ukusa!

Patišpanj iseći na trake širine oko 4 cm, a svaku traku raseći po debljini. Pripremite dubok sud za filovanje torte i prekrijte dno providnom folijom.

Ređajte trake prvo uzduž po dnu kalupa, pa poređajte tu i tamo višnje iz slatkog, posipajući i slatki sok po korama. Isprskajte rumom kore pa prelijte kremom.

Ponovite postupak, ređajući trake patišpanja popreko.

OVAKVU NI U TURSKOJ NISTE JELI! Recept za domaću alvu! Bolja je i od originalne!

Kolač, torta, slatkiš, desert
Foto: Shutterstock, ilustracija

Kad potrošite materijal, preklopite providnu foliju preko torte i ostavite u frižider.

Torta može da stoji dan-dva pre serviranja.

Na dan služenja torte, umutite preostala belanca u sneg (dodajte šećer po ukusu).

Premažite tortu i ukrasite belom čokoladom i višnjama iz slatkog.

SOČAN I UKUSAN, A PRAVI SE ZA TREN OKA Napravite medeno srce, savršeno brz kolač koji može sa duplom merom da bude i torta!

Napomena: ako više volite šlag, umutite 2 kesice i njime filujte tortu umesto snega od belanaca.

Kremaste i slasne princes-krofne, sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 03.10.2019. 08:29 - 03.10.2019. 08:59 Prste da poližeš!

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi