PO BAKINOM RECEPTU Pita od tikvica

Na prolećnom meniju

Pita sa tikvicama
Pita sa tikvicama, Foto: Shutterstock

Sastojci:

2 jajeta

150 ml mleka

400 g brašna

1/2 svežeg kvasca

kašičica šećera

Nadev:

1 tikvica

1 glavica crnog luka

1 paprika

150 g dimljenog mesa

1 pavlaka

3 jajeta

kašika ulja, so, biber

Priprema:

U posudi razmutite kvasac sa 75 ml mleka, kašičicom brašna i kašičicom šećera, pa ostavite da nadođe. U posudu za mešanje staviti brašno, preostalo mleko, 2 jajeta i nadošao kvasac, pa umesiti testo i ostaviti da naraste.

Pola tikvice, pola crnog luka i pola paprike iseći na kolutove i propržiti na malo ulja. 

Dimljeno meso iseći na kocke, ostatke povrća iseckati i sve propržiti, pa pobiberiti i posoliti.

Nadošlo testo staviti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju, krajeve testa uviti, a na testo naneti nadev sa mesom, a potpm krupno sečenim povrćem.

Umutiti 3 jajeta i pavlaku pa preliti preko pite. Peći u rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi