TOP 1 ZIMSKI OBROK Potaž od bundeve, porcija vitamina i zadovoljstva

Nema ko ga ne voli

potaž
potaž, Foto: Shutterstock

 

Potrebno je:

500 g bundeve
2 srednja krompira
2 šargarepe
1 srednji crni luk ili praziluk
malo ulja
malo bibera
malo soli
malo peršuna
malo đumbira
malo mleka ili pavlake za kuvanje
po ukusu kisele pavlake

Priprema:

Crni luk ili praziluk sitno iseckamo i propržimo na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistimo i iseckamo na kockice srednje veličine. Stavimo sve u šerpu sa lukom i dodamo oko 500 ml vode. Ostavimo da se kuva oko 15...20 minuta. Ako voda uvri dodajemo po malo ne previše, jer potaž treba da bude gust. Dodajemo začine i so po ukusu. Ako postimo onda ne moramo dodavati mleko niti pavlaku. Ukoliko ne postimo najbolje je mleko dodati na samom kraju zbog gustine čorbe. Kada je povrće meko sklonimo šerpu sa ringle i štapnim mikserom izblendiramo sve tako da dobijemo gustu kašu. Ako je pregusta dodajemo još vode ili mleka ili pavlake za kuvanje. Vratimo na ringlu da još 5 minuta proključa. Pre služenja u tanjir možemo dodati kašiku kisele pavlake. Prijatno!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi