KUVANI PARADAJZ NA STARINSKI NAČIN Pravi domaći sok od paradajza bez konzervansa, najzdavije od prirode! (RECEPT)

Starinski način pripreme zimnice podrazumeva da se sprema bez konzervansa! Tako se sprema i ovaj kuvani paradajz.

Paradajz sos
 Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 6 kg paradajza (pre čišćenja)

- 2 kašike soli

- 4 kašike šećera

- crni luk i ljute papričice, celer - sve po ukusu

 

Priprema

Paradajz dobro oprati.

Očistiti i iseći na komade.

NAJUKUSNIJI KORNIŠONI PO BAKINOM RECEPTU Provereno najbolji recept za kisele krastavčiće, priprema gotova za samo dva sata!

Paradajz salata
Foto: Shutterstock

Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Procediti u specijalnoj cedaljki.

 

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

UKUS KOJI SE PAMTI Projice sa sirom na bakin način, čarolija koja se ne zaboravlja!

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

Paradajz
Foto: Shutterstock

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi