RUČAK SPREMAN ZA MANJE OD SAT VREMENA Pripremite bečku šniclu na originalan način! Jedinstveni recept od koga će vam poći voda na usta!

Idealno za celu porodicu!

Bečka šnicla
Bečka šnicla , Foto: Shutterstock

Ne postoji osoba koja ne voli ovo da jede i svako ima svoj način spremanja, ali postoji samo jedan recept za originalnu bečku šniclu. Pogledajte OVDE recept za kolač lenju ženu koji se sprema veoma brzo!

Sastojci za 4 osobe:

4 teleće šnicle (po 150 g)
2 jajeta
1-2 kašike nezaslađene slatke pavlake
so, biber
50 g brašna
100 g prezli
4 kašike maslaca
1 limun
3 paradajza
1 krastavac
glavica zelene salate
2 kašike jabukovog sirćeta
50 ml soka od pomorandže
kašičica srednje ljutog senfa
3 kašike ulja
4 slane sardele
2 kašike kapra
Kalorije: 630

Vreme pripreme: 45 minuta

meso
Foto: Foto Rajko Ristić

Priprema:

Meso properite, prosušite krpom i izlupajte tučkom između dva sloja plastične folije. U dubokom tanjiru razmutite jaja s pavlakom, solju i biberom, u drugi stavite brašno, a u treći prezle. Pripremljene šnicle uvaljajte u brašno (višak otresite) a zatim stavite u jaja i prezle.Deo po deo paniranih šnicli pržite u tiganju na zagrejanom maslacu oko 2 minuta sa svake strane dok ne porumene.  OVDE pogledjate kako da napravite savršene knedle sa šljivama!

Izvadite na salvetu da se ocede. Operite limun u vrućoj vodi i isecite ga na kriške ili kolutove.Očistite i operite povrće, paradajz isecite na osmine, krastavac na kose kolutove, a salatu iscepkajte na komadiće veličine zalogaja. Napravite preliv od sirćeta, soka pomorandže, senfa, ulja, soli i bibera, pa njime prelijte mešanu salatu. Šnicle ukrasite sečenim limunom, slanim sardelama i kaprom, i poslužite uz salatu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi