SAVRŠEN DESERT U SAMO 5 KORAKA Torta od bele čokolade i jagoda bez pečenja! Kladimo se da ništa lepše niste jeli!

Prste da poližeš.

Torta, desert, slatkiš, slatko, kolač
Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci:

250 grama keksa

80 grama maslaca ili margarina

MRŠAVITE UZ OMILJENU POSLASTICU! Sladoled koji stanjuje struk! Trik je samo u jednom dodatku!

 

Bela krema:

200 gramabele čokolade
100 grama pavlake za šlag ili kuvanje (za otapanje čokolade)
200 grama pavlake za šlag
10 grama želatina (1/4 za belu, 3/4 za rozu kremu)

OBOŽAVAJU GA SVE GENERACIJE Salčići - najukusniji i najpoznatiji srpski kolači!

Roza krema:

300 grama jagoda
50 grama šećera
200 grama pavlake za šlag

 

Priprema:

Jagode iseckajte na sitnije komade i kuvajte sa šećerom oko 5 minuta da se šećer otopi.
Izblendajte smesu i dok je još vruća, dodajte 3/4 od pune količine želatina koju ste prethodno napravili tako da ste kesicu želatina pomešali sa 5 kašika vode. Belu čokoladu otopite sa 100 ml pavlake za šlag ili kuvanje, pa u tu smesu dodajte 1/4 preostalog želatina. Keks usitnite, pa pomešajte s otopljenim maslacem i tu smesu utisnite u kalup od 20 cm. Prethodno stranice kalupa obložite papirom za pečenje kako bi se torta lakše izvadila i lepše izgledala.

NAJBOLJI DOMAĆI RECEPT Domaći sladoled bez jaja, uživajte u punom ukusu mleka, voća i čokolade!

Ohlađenu smesu bele čokolade mutite sa 200 ml šlaga koji ste prethodno već izmiksali, pa tu smesu stavite na bazu od keksa. Rashladite sve u frižideru 20-ak minuta. Kad se beli deo lagano stisne, na njega dodajte rozi deo koji ste dobili na isti način kao i beli (miksanjem smese jagoda sa šlagom). Izlijte tu smesu na belu i ostavite da se gotova torta stisne (oko 6 sati).

Torta, kolač, slatkiš, desert
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi