JEDNOSTAVNE I PREUKUSNE Tufahije - recept za najpoznatiju bosansku poslasticu!

Punjene jabuke su brze i jednostavne za pripremu, a sočne i ukusne i nema ničeg lepšeg od mirisa pečenih jabuka koji se širi kroz kuću.

Tufahije, desert, poslastica
Foto: Shutterstock

Sastojci:

5 jabuka
500g šećera
5 dl vode
2 kesice vanilinog šećera
pola kesice cimeta
200g mlevenih oraha
jedna štangla čokolade za kuvanje.

NIŠTA SAVRŠENIJE NISTE JELI Najsočniji kolač od kajsija - pravi ukus leta!

 

Priprema:

Jabuke izdubiti, nožićem izvaditi sredinu i koštice, zatim kašičicom iznutra tanjiti zidove. U pola litre vode sipati 500g šećera i jedan vanilin šećer. Kada proključa, malo smanjiti temperaturu i spustiti jabuke da se kuvaju. Spremne su kada malo omekšaju (nikako skroz, da se ne bi raspale pri filovanju).

UKUSNO I OSVEŽAVAJUĆE Napravite domaći liker od jagoda!

Starinski recept za piće koje osvaja!

U odvojenu posudicu pomešati orahe, još jedan vanilin šećer, cimet, rendanu čokoladu. Dodati u fil i malo vode sa šećerom u kojoj su se jabuke kuvale, kako bi fil bio kompaktniji. Kada se jabuke ohlade, nafilovati ih i naliti sa ostatkom šećerne vode. Čuvati u frižideru. Pri serviranju, preko posuti šlagom.

ODMAH ĆE NESTATI SA TANJIRA Mocart kugle - domaći recept za čuveni slatkiš kom niko ne može da odoli

Jabuka, Jabuke
Foto: Shutterstock

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi