TOPI SE U USTIMA Viktorija biskvit torta: Jednostavna lepotica sa džemom od malina, gotova za tren oka!

Recept.

Torta, kolač, slatkiš, desert
Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci za biskvit:

250 grama maslaca
250 grama šećera
5 jaja
1kašika ekstrakta vanile
250 grama brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli.

 



Sastojci za nadev od malina:

700 grama malina
500 grama šećera
sok jednog limuna
500 ml slatke pavlake
4 kašike šećera u prahu. Pogledajte OVDE recept za plazma kolač koji se topi u ustima.

Priprema:

Umutite maslac i šećer za biskvit, dodajte prstohvat soli pa miksajte dok ne dobijete nešto svetliju, kremastu teksturu. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro izmiksajte. Dodajte ekstrakt vanile, miksajte još kratko, pa umešajte špatulicom. Dobijenu smesu rasporedite na dva manja kalupa (20 cm) koja ste najpre obložili papirom za pečenje. Pecite na 190 Celzijusa oko 25 minuta do pola sata. Izvadite ga iz rerne kada se digne na sredini, pa dobro ohladite.

Za pripremu namaza u posudu stavite 500 grama očišćenih malina, dodajte šećer i limunov sok. Stavite na laganu vatru i kuvajte dok se šećer ne otopi. Tada pojačajte vatru i kuvajte još pet minuta uz stalno mešanje kako biste dobili konzistenciju džema. Možete da ostavite i komadiće i koštice, a džem pre upotrebe možete i ocediti kroz sito. Pogledajte OVDE najbolji recept za oblande.

Slatku pavlaku stavite u čvrsti krem. Na dno stavite jedan biskvit, te ga premažite džemom od malina.
Na džem nanesite i slatki pavlaku. Preklopite drugim biskvitom, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Torta, kolač, slatkiš, desert
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi