UPOZORENJE Da li vam je stalno crveno oko?! To je znak da bolujete od ove bolesti!

Crvenilo u oku može da bude znak da je vaše telo napala podmukla bolest!

Oči kapi za oči
Oči kapi za oči, Foto: Shutterstock

Crvenilo u oku često pripisujemo umoru ili pucanju kapilara, a niko ne zna da ova pojava može da ukazuje i na skrivenu bolest. OVDE pročitajte sve o terapiji toplom vodom koja će vas preporoditi! 

 

Suve i crvene oči mogu da budu znak da ste oboleli od reumatoidnog artritisa, dokazuju istraživanja. Ova vrsta artritisa stvara oštećenja u suznim žlezdama, što sprečava održavanje prirodne vlažnosti oka. Oči uglavnom postaju suve i iritiraju pacijente na kraju dana, a zbog nedostatka očnog sekreta razvija se crvenilo.

Oko oči šminka trepavice pogled
Foto: Shutterstock

Crvene oči ne moraju da budu znak da imate artritis, ali ako crvenilo prati bolove u zglobovima i iznenadan gubitak težine, onda je verovatnoća da bolujete od reumatoidnog artritisa veća. Ako primetite crvenilo, odmah potražite lekarsku pomoć, jer ovakve promene na oku mogu oštetiti rožnjaču i izazvati slepilo. Reumatoidni artritis zahteva dugo lečenje i nema jasnog leka za to oboljenje, ali se uglavnom radi na smanjenju simptoma i ublažavanju zapaljenja. Lekari za crvenilo u očima uglavnom predlažu kapi za oči, a ukoliko one ne pomažu, onda je potrebna kortikosteroidna injekcija koju prepisuje lekar. OVDE pročitajte prirodni recept za potenciju!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi