JEZIVA ISTINA O PILEĆEM MESU Hrana koju jedemo puna je otrova i hormona, a oni su u najvećoj opasnosti od ozbiljnih oboljenja!

Dobro pročitajte i zapamtite!

piletina, žena, hrana
Foto: Shutterstock

Pileća prsa se smatraju jednom od glavnih komponenti zdrave ishrane i dobrim izvorom proteina. U isto vreme, ima prilično nisku cenu i lako se priprema. Međutim, jeftina piletina jedna je od „najprljavijih“ vrsti živinskog mesa.

 

Pročitajte još

Ako brinete o svom zdravlju, pažljivo pročitajte ovaj tekst kako biste saznali moguće rizike od čestih konzumacija industrijske piletine.

Istina o piletini:

Da bi smanjili troškove pilećeg filea, proizvođači moraju da smanje troškove ishrane pilića i ubrzaju njihov rast. Kao rezultat toga, koristi se jeftina hrana i agresivni preparati za brzo debljanje.

NAJZDARVIJA BILJKA NA SVETU Aronija ubija ćelije raka, viruse i usporava starenje! (RECEPT)

 

Piletina sa kupusom
Foto: shutterstock

Životni ciklus piletine od 5 do 7 nedelja

U proseku, životni ciklus pilića na farmama za preradu živinskog mesa, je od 5 do 7 nedelja, nakon čega se oni ubijaju i šalju na preradu (dok seljaci piliće gaje do nekoliko godina pre klanja).

Hemijsko izlaganje počinje pre pojave pileta. Ovo su različita dezinfekciona sredstva kojima se izlaže jaje. Zatim se ono prevozi u rasplodnu radionicu, gde se izlaže na miliost i nemirlost od konvencionalnih dezinfekcijskih sredstava pa do moćnih antibiotika i vakcina.

VIRUSI ĆE VAS ZAOBILAZITI, NIKADA SE NEĆETE PREHLADITI! Ovaj napitak je prava bomba za imunitet! (RECEPT)

Koja je glavna opasnost?

Vakcinacija pilića se po pravilu vrši grupnim postupkom uz pomoć aerosola ili se piju preparati sa vodom. Teoretski, sve vakcine imaju odgovarajuće bezbednosne sertifikate za ptice i ljude. Ali opasnost leži u nepravilnoj upotrebi vakcina, nekvalitetnoj grupi lekova i nepripremljenosti pilića na imunizaciju. Šteta za ljude može se sastojati u nekvalitetnom mesu zaraženom bolestima usled vakcinacije i nepravilne upotrebe.

KOJI STE VI TIP? Stručnajci otkrivaju: Po građi vašeg tela možete saznati od čega ćete bolovati u budućnosti!

komarci, ujedi, alergija
Foto: Shutterstock, ilustracija

Bolest jednog pileta može dovesti do smrti celokupnog uzgoja, zato se antibiotici daju u razmacima ali tokom celog života pileta. Šteta koja se pritom nanosi je raznolika…

Prvo: konzumiranje takve piletine može poremetiti rad jetre, bubrega i probavnog trakta kod ljudi.

DA OVE SEZONE "PUCATE" OD ZDRAVLJA Jedna od njih štiti od raka, a lekari preporučuju ovih 12 namirnica kao obavezan deo ishrane tokom jeseni!

Drugo: alergični ljudi mogu doživeti razne akutne reakcije. Ali je možda najopasnija ta redovna mikrodoza antibiotika. Ovo dovodi do pojave bakterija otpornih na antibiotike.

Drugim rečima, ako osoba, na primer, dobije upalu pluća, onda antibiotici kojima se piletina hranila (a koju smo mi jeli) neće uticati na patogene. Što znači da ćemo postati imuni na antibiotike jer stalno primamo tu određenu dozu kroz meso koje jedemo.

 

Takođe je veoma važno šta pile jede. Pored posebno uvedenih aditiva, u hrani za piliće mogu da se nađu i pesticidi, ali i estrogen, ženski hormon koji povećava telesnu težinu kod pilića. Kod žena, višak ovog hormona može izazvati poremećaj mesečnog ciklusa, a kod muškaraca neplodnost.

JAKO ŠTETI ŠTITNOJ ŽLEZDI I DRASTIČNO SMANJUJE INTELIGENCIJU Ukoliko ne unosite dovoljno ovog minerala u organizam, to može biti pogubno za vaše zdravlje!

Stomak bolovi lekar infekcija bolnica
Foto: Shutterstock

Pored toga, redovna konzumacija mesa sa hormonima može dovesti do smanjene proizvodnje sopstvenih hormona, kožnih problema, alergijskih reakcija i smanjenog imuniteta. Deca koja pate od seksualnog razvoja posebno su pogođena hormonskim suplementima i reproduktivna funkcija tela se potom zaustavlja.

Zaključak:

Pilići koji se proizvode na farmama za preradu mesa, puna su hormona i ostalih tvari koja ubrzavaju njihov rast. Klanice daju svoj doprinos, gde se leševi pilića tretiraju dezinfekcionim sredstavima.

ŽENE, TREBA DA ZNATE ZA OVAJ LEK, ZAISTA POMAŽE Natopila je alkohol na vatu i stavila u pupak, nakon nekoliko minuta, rezultati su je ostavili bez reči!

Ali istražiti svaki komad mesa nije moguć. Stoga, glavni kriterijum za potrošače ostaje izgled i ukus pilećeg mesa. Ako možete, piliće kupujte kod seljaka koji ih hrane prirodnijom hranom. Vodite računa šta kupujete, a još više šta unosite u organizam!

Na ove obmane žene uvek nasedaju kada su u kupovini, a te laži preskupo ih koštaju!

AUTOR: Živim.hr/M.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 12:00 - 03.09.2019. 12:12 Većina upozorenja navedenih na ambalaži make-up proizvoda nemaju nikakav značaj. Evo šta bi trebato da znate kako bi ste se bolje snašli u marketinškom žargonu i kako ne bi više nasedali na skupa obećanja. Foto: Shutterstock, ilustracija Oil free, 100% prirodno, dugotrajno...

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi