ZABORAVITE NA GLADOVANJE! Idealna dijeta za PROLEĆE! Pored skidanja kilograma ima još jednu VEOMA BITNU funkciju!

Kada je reč o Mind dijeti važno je da potpuno izbegavate nezdravu hranu.

Dijeta
Foto: Profimedia

Mind dijeta kombinacija je različitih dijeta i dozvoljava konzumaciju isključivo zdrave hrane. To uključuje hranu poput ribe, graška i orašastih plodova, ali ponekad se možete nagraditi i s čašom vina.

 

Kada je reč o mind dijeti važno je da potpuno izbegavate nezdravu hranu. U to spada brza hrana, crveno meso i slatkiši, odnosno svi uzročnici visokog krvnog pritiska i dugotrajnog začepljenja arterija masnoćama.

Umesto toga, dijeta se oslanja na celovite žitarice, bobičasto voće i puno zelenog povrća. S jedne strane doprinosi gubitku kilograma, a s druge strane utiče na mentalno zdravlje. OVDE pročitajte koliko uskršnjih jaja smete dnevno da pojedete! 

Povrće
Povrće, Foto: shutterstock

Za međuobroke kada vas uhvati glad, mind dijeta preporučuje posluživanje orašastih plodova i čaše vina koja stimuliše cirkulaciju.

Možete jesti ove namirnice: povrće, bobičasto voće, celovita zrna, ribu, grašak, maslinovo ulje, vino, orašaste plodove.

Post, posna hrana, riba, salata
Foto: Shutterstock

Ne smete jesti ove namirnice: slatkiši, brza hrana, pržena hrana, crveno meso, maslac, sir. OVDE pročitajte recept za prirodan napitak koji će preporoditi vaše telo za samo 7 dana! 

Istraživači medicinskog centra Rush u Čikagu, otkrili su u studiji kako Mind dijeta snižava rizik od srčanog udara, pa čak i sprečava Alchajmerovu bolest. Prema istraživačima, mozak će vam biti gotovo osam godina mlađi, ako integrirate ovu vrstu ishrane u svoj svakodnevni život. Osim što ćete izgledati bolje, bolje ćete se i osećati, a uz sve to bićete i pametniji.

.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi