JEDNOSTAVAN I UKUSAN, A ZDRAV! Kaloričan doručak od koga se MRŠAVI! Dobro ste čuli!

Morate probati

Doručak, jaje, omlet, hrana
Foto: Shutterstock, ilustracija

Ne preskačite doručak ako želite da smršate ili održite postojeću kilažu, osnovno je nutricionističko pravilo. U topljenju kilograma ni jedan stručnjak ne predlaže gladovanje. Naprotiv, savetuje se uravnotežena ishrana bogata celim namirnicama, a pogotovo belančevinama.

 

Sprovedena su istraživanja koja su dokazala da konzumiranje kuvanih ili poširanih jaja u rano jutro zasićuje organizam. Kaloričan doručak direktan je razlog zbog čega je većina ispitanika kroz dan pojela oko 400 kalorija manje nego kad su dan započinjali nekom drugom namirnicom.

Uz samo 5 koraka do savršene figure!

Uspeli ste da se oslobodite većeg dela viška kilaže, ali vam fali još samo par kilograma da budete baš zadovoljni? Možda vam ipak treba malo više? ... ili možda tek sada shvatate da su sladoled i primamljive letnje poslalistice ipak uzele danak i odrazile se na vašu kilažu...

 

Pozitivne učinke jaja osetili su samo oni ispitanici koji su konzumirali jaja s minimalnom količinom masnoće. Na primer, sto grama kuvanog jaja ima oko 150 kalorija, dok ista količina jaja pečena na jednoj kašici ulja ima 280 kalorija. Zapitajte se, koliko ste puta pekli jaja koristeći odokativnu metodu sipanja ulja u tiganj?

POZNATA PO VITKOJ LINIJI! Dijeta Jelene Đoković, suština njene ishrane je u jednoj caki!

Ako nemate posuđe za pečenje hrane bez ulja ili ne želite da merite masnoće na kašiku, a zainteresovani ste za gubitak nekoliko kilograma, možda je najbolje da se držite najzdravijih metoda termičke obrade jaja – kuvanja ili poširanja.

Poširanje je proces kuvanja razbijenog jaja u vrućoj vode. I ne, nije tako komplikovano kao što zvuči.

ZATO I DALJE IMATE SALO NA STOMAKU Ovo svi radimo pred SPAVANJE i upravo to je glavni razlog zbog čega nikako ne možemo da SMRŠAMO!

Kuvanje jaja
Foto: Shutterstock

KAKO POŠIRATI JAJE?

1. Zagrejte vodu u dubljem loncu.

2. Razbijte jaje i stavite ga na plitki tanjirić.

3. Kada voda provri, smanjite temperaturu na najmanje. Varjačom napravite vrtlog u sredini vode u loncu.

4. U vodu dodajte jednu do dve kašike alkoholnog ili jabukovog sirćeta.

5. Pažljivo ubacite razbijeno jaje u sredinu kipuće vode.

6. Kuvajte jaje otprilike tri minuta, odnosno dok ne postane belo i tvrdo spolja, ali tečno u sredini.

Iskoristite novonastalo znanje o poširanju za ovaj jednostavan i ukusan doručak od kojeg ćete smršati.

ČVRSTI ILI TEČNI? Ovaj SAPUN je izvor zaraze i klica, a svi ga koristimo na POGREŠAN NAČIN!

SASTOJCI ZA DORUČAK:

- 1 kriška integralnog hleba

- 1 poširano jaje

- ½ avokada

- 1 kašika sveže isceđene limete ili limuna

- so i biber po želji

Jaja, jaje, kuvana jaja
Foto: Shutterstock, ilustracija

PRIPREMA:

1. Tostirajte hleb.

2. Zgnječite polovinu avokada viljuškom, pomešajte ga s limunovim sokom, dodajte so i biber po želji.

3. Avokadom premažite tost, a preko svega stavite poširano sveže jaje. Prijatno!

SAVET PLUS:

Umjesto poširanih jaja možete se poslužiti i kuvanim jajima, a umesto hleba sve zajedno poslužiti na kriški prepržene šunke.

U Jutjub videu Downshiftology pogledajte kako se poširaju jaja.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi