POSLE 30 GODINA ISTRAŽIVANJA Naučnici našli uzrok leukemije i jakih alergija?! Deca masovno obolevaju zbog jedne greške roditelja!

Iznenadićete se...

Bolesno dete
Foto: Profimedia

Naučnici su nakon više od 30 godina istraživanja došli do zaključka da se akutna limfoblastična leukemija, bolest koja najčešće napada decu, može sprečiti na jednostavan način.

Naučnici su došli do zaključka da preterana čistića može da dovede do ove bolesti. U proseku jedan od 20 dece ima genetsku predispoziciju za ovu bolest, ali ako se dečiji imunitet razvije kako treba dete će ostati zdravo.

Ipak, ako ne bude bilo izloženo određenim mikrobima do prve godine njihov imunitet se neće dobro razvijati i neće znati kako da se nosi sa infekcijama.

Upravo je ovo razlog zašto je čistoća povezana sa raznim bolestima i alergijama.

OŽILJCI ZA CEO ŽIVOT Majka dozvolila sinovima da se tetoviranju kanom na moru: Posledice su bile strašne, vrištali su od bolova!

komarci, ujedi, alergija
Foto: Shutterstock, ilustracija

Roditelji danas teže da sve oko dece drže u savršenoj čistoći, ali ne shvataju da deca treba da dođu u kontakt s određenim bakterijama dok odrastaju jer tako jačaju imunitet.

Važno je da deca budu u kontaktu s drugom decom, da se igraju u zemlji i prirodi, da budu u kontaktu sa životinjama.

Zanimljivo je da u manje razvijenim zemljama gde su deca više izložena mikroorganizmima nije došlo da porasta bolesti povezanih sa slabim imunitetom kao što su dijabetes tipa 1 i multipla skleroza.

5 KOMADA SUVIH ŠLJIVA OBAVEZNO NA DAN! Uspešno rešavaju mnoge zdravstvene tegobe, a posebno treba da je jedu žene u menopauzi!

BONUS VIDEO

Našminkajte sami jezivu masku za Noć veštica! Krvava bundeva korak po korak

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi