UKOLIKO STE OVA KRVNA GRUPA, IMATE VEĆI RIZIK DA OBOLITE OD RAKA ŽELUDCA Naučnici šokirali rezultatima istraživanja! Da li to koja smo krvna grupa utiče na naše ZDRAVLJE?

Ovo sigurno niste znali

Krv, test, davanje krvi, šećer, krva grupa
Foto: Shutterstock, ilustracija

Podaci istraživača sa Nacionalnog instituta za zdravlje (NIH) prikupljani su sedam godina na uzorku od oko 50.000 ispitanika iz severozapadnog Irana.

 

Pri tom, pokazalo se da osobe sa krvnim grupama A, B ili AB imaju prosečno 9 procenata viši rizik za smrt od posledica poteškoća sa zdravljem nego osobe sa nultom krvnom grupom.

Ispitanici iz prve grupe su imali prosečno 15 procenata veći rizik za smrt od posledica bolesti srca nego njihovi vršnjaci sa nultom krvnom grupom.

ZA RUBRIKU DA LI JE MOGUĆE Žene masovno rashlađuju MEĐUNOŽJE na jako BIZARAN način i pritom ugrožavaju sopstveno zdravlje!

Krv, krvna slika, analize
Foto: Shutterstock, ilustracija

Pored toga, ispitanici sa krvnim grupama A, B ili AB su imali prosečno 55 procenata veći rizik za smrt od raka želudca u odnosu na ispitanike sa nultom krvnom grupom.

 

TAJNA DOBROG IZGLEDA FITNES INSTRUKTORA Saznajte kojih to 5 ključnih stvari morate znati ukoliko želite da budete u TOP FORMI!

Naučnici ističu da na dobijene rezultate nisu uticali faktori poput pola, starosti, pušenja, socioekonomskog statusa ili etničkog porekla.

Krv, krvna slika, analize
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Najbolji recept za domaću krempitu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi