POSLEDICE MOGU BITI OZBILJNE Ovaj začin koristimo svaki dan i zbog njega nam RASTE STOMAK! Pored toga veoma je štetan za zdravlje

Vodite računa.

Dijeta, mršavljenje, debljina, ishrana
Foto: Shutterstock, ilustracija

Već i ptice na granama znaju kako je uravnotežena i zdrava prehrana ključ vitke linije. Naravno, uz fizičku aktivnost. Ipak, šta kada ni regulirana prehrana ne donese željene rezultate, a vi se i dalje iz dana u dan suočavate sa suvišnim kilogramima?

Naime, rezultati istraživanja univerziteta Queen Mary u Londonu pokazali su kako je možda problem u “tihom neprijatelju” vaše vitke linije kojeg svakodnevno konzumirate. Reč je o natrijumu, koji se prvenstveno nalazi u kuhinjskoj sol, a pojedina istraživanja su pokazala da većina ljudi konzumira čak četiri puta više soli nego što im je potrebno.

 

U čemu je tačno problem?

Natrijum iz soli potiče skupljanje vode u tkivu te tako deluje kontraproduktivno na smanjenje težine, a njegova prevelika konzumacija otežava topljenje masnih naslaga i usporava metabolizam. Pogledajte OVDE recept za napitak koji sagoreva salo.

Ako je suditi prema rezultatima ovog istraživanja, sa svakim gramom soli viška koji unesemo u organizam, raste rizik od pregojaznosti za 25 posto. Pa, čini se da je stvarno otkriven najveći neprijatelj vitke linije.

Morska so
Foto: shutterstock

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi