ŽENE, OVO MORATE ZNATI! Ove dve namirnice sigurno imate u kući! Dokazano smanjuju rizik od nastanka ove smrtonosne bolesti!

Rezultati istraživanja su objavljeni u naučnom časopisu "Nutrition and Cancer"

Beli Luk, Povrće
Foto: Shutterstock

Rezultati najnovijeg naučnog istraživanja su pokazali da konzumiranje crnog i belog luka može da smanji rizik od nastanka raka dojke.

 

Grupa profesora sa Univerziteta Bafalo i Univerziteta u Portoriku sprovela je istraživanje o povezanosti upotrebe crnog i belog luka i obolevanja od raka dojke. Na kraju opsežne studije došli su do vrlo važnih rezultata koji su pokazali da konzumiranje crnog i belog luka mogu da smanje rizik od raka dojke za čak 67 posto.

VELIKO OTKRIĆE U LEČENJU RAKA PANKREASA Bolest zbog koje hiljade ljudi umire jer se teško primeti! Lako se širi, a ovo je jasan pokazatelj da bolujete od tumora!

Rak Kancer Pregled dojke
Foto: Shutterstock

Istraživač Gauri Desai je novinarima rekla da su u ovom slučaju poseban fokus stavili na Portoriko jer su primetili da ima nisku stopu raka dojke.

"Portoriko ima niži procenat obolelih od karcinoma dojke u poređenju sa Sjedinjenim Američkim Državama, zbog čega je bilo bitno istražiti tamošnje stanovništvo", rekla je Desai.

NIJE STIGLA NI DA SE OKRENE Nesrećna devojčica zaspala je sa mobilnim u krevetu, ujutru nije davala znake života samo zbog ove kobne greške!

Crni luk
Foto: Shutterstock

Objasnila je da su došli do saznanja da žene u Portoriku jedu mnogo više crnog i belog luka, od običnih jela pa do specijalnih jela od pirinča i graška.

Dosadašnja istraživanja su takođe pokazala da luk ima značajan efekat u prevenciji raka zbog svojih antioksidantskih i enzimskih svojstava. U istraživanju je učestvovalo 314 žena u starosne dobi između 30 i 79 godina koje su imale karcinom dojke između 2008. i 2014. godine, kao i kontrolna grupa koja se sastojala od 346 učesnica koje nikada nisu bolovale od karcinoma.

 

One su odgovarale na pitanja iz upitnika, otkrivajući svoje prehrambene navike, uključujući učestalost konzumiranja crnog i belog luka.

"Kod žena koje su konzumirale beli luk i luk više od jedanput dnevno, zabeleženo je smanjenje rizika od raka dojke za 67 odsto u odnosu na one koje ih nikada konzumirale", rekla je Desai.

Rezultati istraživanja su objavljeni u naučnom časopisu "Nutrition and Cancer".

Ukoliko krompir koji ste kupili izgleda ovako, možete opasno da nadrljate

AUTOR: Alo.rs/M.M. DATUM I VREME: 28.09.2019. 12:14 Pazite šta kupujete. Foto: Shutterstock, ilustracija Čak iako ste potpuno pedantni, sigurno vam se desilo da u kuhinji imate teglu nečega koja je u ostavi godinama ili joj je istekao rok trajanja. ČAŠU OVOGA ZA BOLJA JUTRA I ZDRAV DUH Pila je ovo svakog dana i svima savetuje isto, jer je preporodila svoj organizam!

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi