LEKARI MORAJU BITI DOSTA OPREZNIJI Pacijenti koji boluju od karcinoma ne bi smeli da uzimaju ove tablete jer ometaju proces oporavka!

Opasnost je da mnogi proizvodi mogu da ometaju hormonsku terapiju ili lečenje hemoterapijom, a neki produžuju proces zgrušavanja krvi - što može dovesti do toga da rane duže zarastaju

Lekovi tablete antibiotici lek pilule
Foto: Shutterstock

Pacijenti koji boluju od karcinoma trebali bi da kažu svojim lekarima ako uzimaju biljne proizvode, jer bi neki od sastojaka mogli sprečiti dejstvo njihove terapije, saznalo se na konferenciji o raku.

 

Pročitajte još

Tablete od belog luka, đumbira i ginka, na primer, mogu da odlože zarastanje rana na koži kada se rak dojke raširi.

Hirurg, prof. Marija Žoao Kardoso, rekla je da nema dokaza da biljne terapije ili kreme deluju. Ako ste u nedoumici, bilo je najbolje ne preduzimati ništa, rekla je.

- Lekari moraju biti oprezniji kada pitaju svoje pacijente šta još uzimaju kada se leče od raka - rekla je prof. Kardoso, glavni hirurg u Centru za rak Čampalimaud u Lisabonu, Portugal.

NEGATIVNE EMOCIJE ŠTETE ORGANIZMU Crni luk je namazala na vrat i ostavila preko noći, tako je izlečila sebe od bolesti na jednostavan način!

Tumor, rak, kancer, bolest, leukemija, bolest
Foto: Shutterstock, ilustracija

Ona je rekla da je posebno važno da se pacijenti uvek prvo konsulutuju sa svojim lekarima pre nego što isprobaju komplementarne terapije protiv raka koji se proširio na kožu.

Opasnost je da mnogi proizvodi mogu da ometaju hormonsku terapiju ili lečenje hemoterapijom, a neki produžuju proces zgrušavanja krvi - što može dovesti do toga da rane duže zarastaju i da ostane više ožiljaka, piše BBC.

 

Kao primere onih preparata koji usporavaju zgrušavanje istakla je sledećebiljne proizvode:

- Divlja kamilica

- Beli luk

- Ginko

- Glog

- Divlji kesten

- Kurkuma

Košava može biti pogubna po srčane bolesnike!

AUTOR: Telegraf/M.M. DATUM I VREME: 12.11.2019. 12:15 Košava ne prija nikome, a posebno ne kardiovaskularnim bolesnicima Foto: Alo!/Nenad Vujanović Jak južni i jugoistočni vetar, koji u košavskom području dostiže udare olujne jačine obeležiće vremenske prilike u Srbiji, a osim što će nam pokvariti frizure, košava može imati i štetne posledice po zdravlje.

 

BONUS VIDEO:

Iscrtajte pravilno obrve i usne

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi