MODERNO I ORIGINALNO! 3 FENOMENALNA predloga za farbanje Vaskršnjih jaja! (VIDEO)

"Zmajeva" jaja, u peni za brijanje, u pirinču...

Uskrs Vaskrs Uskršnja Vaskršnja jaja
Foto: Shutterstock

Bliže se poslednje pripreme pred najveći hrišćanski praznik, a ukoliko se još uvek niste odlučili za tehniku kojom ćete ofarbati uskršnja jaja, mi vam donosimo pet predloga koji će vas zaista oduševiti!

 

Zmajeva jaja

Fanovi jedne od najskupljih i najgledanijih serija psolednjih godina “Igra prestola” teško će moći da odole da na stolu za Uskrs, među “običnim” imaju i poneko zmajevo jaje. OVDE saznajte sva pravoslavna pravila za farbanje jaja koja bi svaka domaćica u Srbiji trebalo da zna

Za izradu će vam biti potrebna jaja od stiropora, okrugle metalne špendale, komad kartona i lak za nokte ili sprej u boji po izboru. Preporučujemo metalik zelenu, zlatnu ili srebrnu.

Špenadlu zabodite u komad kartona te ih prefarbajte lakom za nokte/sprejem u boji. Kada se osuše, jednu po jednu zabadajte u jeje od stiropora, počevši jednog vrha jajeta preko sredine prema drugome dok ne prekrete celo jaje.

 

Pena za brijanje

Verovatno niste znali, ali jaja mogu da se boje i penom za brijanje. Osim pene, za ovakvo ukrašavanje, trebaju vam i boje za jaja, tepsija, rukavice, krpa, posuda s vodom i prethodno tvrdo skuvana jaja.

Na dno tepsije stavite penu za brijanje preko cele površine. Uzmite boje za jaja i iskapajte ih po peni za brijanje tako da bude što šarenije. S rukavicama na rukama uzmite kuvana jaja te ih pažljivo uvaljajte u penu s bojom tako da cela budu prekrivena njom. Stavite ih sa strane na salvetu, kako bi se boje osušile.

Kada se osuše, uronite jaja u posudu s vodom i uklonite penu s njih. Prebrišite ih krpom i osušite do kraja. Takođe, ako dobijena šarena jaja želite dodatno da obogatite, dodajte im šljokice ili dekorativne nalepnice. OVDE saznajte da li jaja treba farbati na Veliki četvrtak ili Veliki petak?

 

 

 

Jaja u pirinču

I ova namirnicu je moguće iskoristiti za ukrašavanje jaja. Ovo je jednostavna i brza tehnika, za koju vam treba nekoliko posuda, pirinač, boje za jaja i tvrdo kuvana jaja.

Posudu do pola napunite pirinčem i sipajte boju po želji, a zatim ubacite jaja i to tako da budu potpuno prekrivena pirinčem.

Poklopite posudicu i lagano u krug je vrtite kako bi se jaje obojilo u pirinču. OVDE pogledajte trik za farbanje jaja za kojim su poludele domaćice! 

Nakon nekoliko minuta izvadite jaje, a ako se nije u potpunosti obojilo, ponovite postupak sve dok ne dobijete zadovoljavajuće rezultate.

Ako ipak preferirate tradicionalne metode, podsećamo vas kako da ofarbate jaja pomoću kore crnog luka i najlon čarapa!

 

Tradicionalna lukovina

Za izradu ovakvih jaja potrebne su vam stare najlonke isečene na komade, što više ljuskica crvenog ili ljubičastog luka, cvetići i travke po izboru, uže ili konac, voda i lonac. Na jaja prislonite cvetiće i travčice, ali pazite da ih ne stisnete prejako da jaja ne bi pukla. Komadom najlonke obložite celo jaje i preostali deo zavežite u čvor kako bi držala biljke na jajetu.

U lonac s vodom stavite ljuskice luka i uronite jaja u čarapi tako da luk bude i iznad i ispod njih kako bi se ravnomerno obojila te ih tako kuvajte oko 10 minuta. Na kraju, izvadite jaja iz najlonki i uklonite biljke. OVDE saznajte kako da prepoznate one prirodne, i kada nikako ne bi trebalo jesti ofarbano jaje!

Ako želite dobiti plavu boju, koristite ljubičasti kupus, a za smeđa kafu ili crni čaj.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi