CEO ŽIVOT PRAVITE GREŠKU Evo šta nikako ne smete da radite sa hlebom!

Povedite računa.

Hleb, pogača
Foto: Shutterstock, ilustracija

Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.

SEPTEMBARSKI ČOKO KEKSIĆI Za najlepši desert treba vam samo 10 minuta i četiri sastojka!

To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!

 

Kesa će polako, ali sigurno „osušiti“ hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.

Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač.

NESTVARNO LEPE I MEKANE KAO DUŠA Kiflice sa mesom po ovoj recepturi sigurno nikada niste jeli! Da miriše cela kuća!

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!

OČAS POSLA! Bakin kolač bez jaja sa grizom, ukusna poslastica za sve sladokusce!

Hleb, pogača
Foto: Shutterstock

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi