SVI TO ZANEMARIMO, A NE BISMO SMELI Ovih 11 mesta u kući zaboravljamo da čistimo, a upravo su oni izvori zaraze i bakterija!

Podovi, kupatilo, kuhinja, prozori, police, stolovi - trudite se da sve redovno očistite.

Čišćenje, kuća, domaćica
Foto: Shutterstock

Međutim, postoji nekoliko mesta koja sigurno zaboravljate i upravo na taj način prenosite prljavštinu i bakterije.

Proverite o čemu je reč i pod hitno ih očistite!

 

1. Kvake na vratima - toliko ruku ih je dodirnulo i toliko puta, i to uglavnom ne čistih ruku. Pređite s krpom i malo sirćeta barem jednom nedeljno preko svake kvake.

2. Filter u klima uređaju - prašina sprečava efikasan rad klime, ona se napreže, troši više energije, a vaš račun za struju skače. Sve što je potrebno jeste da jednom mesečno operete filter pomoću tople vode i deterdženta za sudove.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI, A JAKO JE VAŽNO Ovako se zapravo pravilno slaže posuđe za mašinsko pranje! 

Stan, dom, enterijer,
Foto: Shutterstock, ilustracija

3. Prekidač za svetlo - ista priča kao sa kvakom. Barem jednom nedeljno naprskajte antibakterijski sprej preko svih prekidača.

4. Kanta za smeće - koristite vreće za smeće u kanti, ali dogodi se da nešto padne sa strane i ukoliko je u pitanju hrana, nemojte se čuditi ukoliko se odatle šire neprijatni mirisi.

Navucite rukavice i izribajte kantu jednom mesečno, sredstvom za dezinfekciju.

5. Ključevi - svakodnevno su vam u rukama i to kada niste kod kuće i kada vam ruke nisu čiste. Sredstvo za deizinfekciju jednom nedeljno je jedino rešenje.

6. Ispod frižidera - usisavanje i brisanje tog dela ne sme da se izostavi.

 

7. Sudopera - nije dovoljno da pređete sunđerom nakon pranja sudova. Barem jednom nedeljno izribajte sudoperu soda bikarbonom i četkicom.

8. Daska za sečenje hrane - važno je da se čisti redovno pomoću soda bikarbone. Dobro sve utrljajte, pa isperite toplom vodom. Pranje deterdžentom za sudove nije dovoljno.

TRIK KOJI ZAISTA DELUJE! Uporne mrlje u kadi su prošlost, imamo za vas idealno rešenje od samo 2 sastojka!

ručak, hrana, meso, kuhinja, obrok
 Foto: Shutterstock, ilustracija

9. Tastatura - svakodnevno pređite ubrusom na koji ste prethodno naneli sredstvo za dezinfekcju ruku. Isto učinite i sa mobilnim telefonom.

10. Sunđer za sudove - ne možete ni da zamislite koliko bakterija ima u njemu. Kada perete sudove sa starim sunđerom to je kao da ih perete sa četkom za wc šolju! Menjajte ih redovno ili ih prokuvavajte.

 OTERAJTE IH IZ SVOG DOMA Rešite se smrdibuba zauvek! Napravite sastojak i stavite ga baš na ova mesta, više se neće približavati!

Ključevi, stan, iznajmljivanje stana
 Foto: Shutterstock, ilustracija

11. Daljinski upravljač - bilo da volite ili ne volite da menjate često kanale, kada brišete prašinu, ne zaboravite da pređete definfekcionim sredstvom i preko njega.

Kada sve to očistite, pored redovnog čišćenja, dom će zaista biti sigurno mesto!

Stručnjaci dali savet kako se pravilno pere kosa! Ovo će vam sigurno promeniti život!

AUTOR: Kurir/M.M. DATUM I VREME: 12.10.2019. 11:00 Korisnici jedne društvene mreže otkrili su koji je ispravan način pranja kose, a neki od trikova uključuju određenu toplinu vode, kao i pravilno nanošenje šampona na kosu.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi