REŠITE SE BRZO SALA SA STOMAKA! Pirinač dijeta: Izgubićete čak i do 10 kilograma u prvoj nedelji!

Pirinač dijeta je niskokalorična, sadrži složene ugljene hidrate, nemasna je i s minimalnim količinama šećera i natrijuma.

Pirinač
Foto: Shutterstock

Dijeta zasnovana na pirinču predstavlja veoma strog pristup ishrani. Ograničava unos šećera, soli, masnoća i industrijski proizvedene hrane. U prvoj nedelji možete izgubiti i do 10 kilograma, ali samo ako se u potpunosti budete pridržavali uputstva. Dijeta je podeljena u tri faze, a ukoliko budete i vežbali, sigurno ćete izgubiti više kilograma, tvrde njeni autori.

 

Tokom tog režima ishrane oslobodićete se toksina. Takva ishrana pomoći će vam u prevenciji ili lečenju hroničnih bolesti jer ćete, bez obzira na to što ste na dijeti, na ovaj način ojačati organizam. Uz nju se preporučuju joga i meditacija kako biste smanjili stres.

Sledbenici ove dijete ne jedu samo pirinač, ali dijeti čini upravo ta namirnica. Možete jesti integralne proizvode koji sadrže skrob, pasulj i slične biljke s minimalnom dozom natrijuma, voće, povrće, nemasne mlečne proizvode i nekoliko namirnica koje su izvor proteina. Ono što je najbitnije, za vreme ove dijete nijednog trenutka nećete osetiti glad, jer će vam osećaj sitosti održavati vlakna koja se nalaze u integralnim žitaricama, voću i povrću.

Prva faza:

Prvi dan: osnovni obroci od pirinča: kuvan pirinač i dve voćke za doručak, ručak i večeru.

Sledećih šest dana: pirinač na laktovegetarijanski način, što podrazumeva doručak: pola činije pirinča, voćka, nemasni mlečni proizvod. Pogledajte OVDE uz pomoć koja dva sastojka možete da skinete salo sa stomaka.

Ručak i večera: tri porcije pirinča, tri povrća i voćka.

Druga faza:

1. dan: osnovni obroci od pirinča

5. i 6. dan: pirinač na laktovegetarijanski način
7. dan: doručak: činija pirinča, voćka

ručak: 2. porcije pirinča, 3 povrća, voćka

večera: 2. porcije pirinča, 2 nemasna mlečna proizvoda, 2. povrća, voćka

Treća faza:

Ishrana je ista kao u drugoj fazi, samo što dodajete oko 200 kalorija sedmično, sve dok ne prestanete da mršavite. Pogledajte OVDE kako izgleda dijeta sa kovanim jajima uz pomoć koje možete da izgubite i do 10 kilograma za samo 2 nedelje.

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi