OVAJ TRIK NISTE PROBALE! Uskršnja jaja mogu se farbati i u čaju, a evo kako izgleda proces

Prirodna i zdrava jaja.

Uskrs, praznik, jaja, vaskrs
Foto: Shutterstock, ilustracija

Svaka domaćica ulaže izvestan trud kako bi jaja za Uskrs bila što bolje ofarbana, a za ovu priliku koriste se različite metode. U tu svrhu, jedna devojka pokušala je da na zdrav način ofarba jaja, a za to je koristila čaj. Pogledajte OVDE kako da izbelite jaja za Uskrs.

 

Bila sam prehlađena i pila sam čaj od hibiskusa, a onda sam primetila kako su zrnca ovog cveta jarko crvena. Pomislila sam, ovo mora da ima veštačke boje. Pogledam sastav, ništa, 100 posto sušeni cvet hibiskusa.

Zapitala sam se, da li je to onda idealna farba za uskršnja jaja? Prirodna, a zdrava. Pogledajte OVDE recept za uskršnju pogaču.

A evo i kako je tekao sam proces.

Stavila sam jedno jaje u džezvu i tri kesice čaja od hibiskusa. Sve se zapenilo i zacrvenelo, a onda, kada sam izvadila, umalo se nisam razočarala. Jaje je bilo poluofarbano.

Ipak, kada sam ga isprala, shvatila sam da je ovo, zapravo, zanimljiva kombinacija. Tamniji delovi su oni gde se voda sa česticama crvenog cveta zadržala, pa su to maltene naslage hibiskusa, a ostatak jajeta je slabije poprimio boju.

Čini se, da uz lukovinu, može da bude super način da ofarbate jaja bez hemije.

jaja, jaje
Foto: Shutterstock

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi