DOBRO PROVERITE! Vaš dom vas TRUJE! Ovo je 12 loših znakova u kući zbog kojih ste stalno BOLESNI I UMORNI!

Pripazite na sve...

Spavanje umor snovi
Foto: Shutterstock

Kišovit i vlažan maj nije nam doneo ništa dobro. Osim što stalno kijamo, slinimo, ovih dana glavobolju ne možemo da izlečimo. Evo zašto je to tako...

Vlaga napolju znači vlaga i u kući. Čak i ako ne vidite golim okom, buđ se može razviti i u vašem domu. Neke vrste buđi proizvode supstancu poznatu kao mikotoksin, koja uzrokuje probleme sa disanjem, glavoboljom i čak trajna neurološka oštećenja. Lakši simptomi mogu biti curenje iz nosa, kijanje ili opsesivni mirisi. Buđ se može javiti u kupatilu, kuhinji, tuš kabini, toaletu i podrumima.

Buđ u stanu: Šta činiti?

1. Čudan miris iz klima uređaja

Klima je jedan od glavnih mesta gde se buđ razvija. Redovno čistite filtere klima uređaja i obavezno ih dezinfikujte.

Skinite filtere, pa ih operite ispod mlaza mlake vode u kadi ili tuš kabini. Kada se malo prosuše, isprskajte ih belim sirćetom i ostavite da se osuše. Vratite ih na mesto i uživajte u čistom vazduhu. OVDE pročitajte koja namirnica sprečava rak, jača imunitet i reguliše krvni pritisak!  

Čišćenje klima uređaja
Foto: Shutterstock

2. Fuge između pločica u kupatilu

Tokom tuširanja obratite pažnju na fuge između pločica. Ako su crne i na njima su vidljivi tragovi buđi - vreme je da ih dobro očistite.

Vlažan sunđer umočite u sodu bikarbonu pa sa njom dobro oribajte fuge i pločice. Nanesite obilan sloj sode bikarbone, a zatim u raspršivač stavite belo sirće pa sa njim isprskajte pločice preko sode bikarbone i ostavite sve da odstoji oko 20 minuta. Zatim pod mlazom vode istrljajte još jednom sunđerom pločice i isperite.

Čišćenje kuće
Foto: shutterstock

3. Tapete

Ako su tapete počele da se skidaju same od sebe ili su nepravilnog oblika ili nagužvane - proverite ih odmah. Verovatno se iza njih krije vlaga koja je pogodna za razvoj opasne buđi. OVDE pročitajte sve o terapiji toplom vodom koja će vas preporoditi! 

4. Prehlada mesecima ne prolazi

Kako uđete u stan ili kuću, počinjete da kijate i slinite. To je znak da se u vašoj kući nalazi buđ, a telo je razvilo alergijsku reakciju.

Vreme je da očistite i provetrite stan, a bolest izbacite što pre.

Prehlada grip bolest temperatura kijanje kašalj bronhitis
Foto: Shutterstock

5. Crni zidovi

Ako vidite da su vam zidovi crni, zamrljani, sivi ili da se po njima "hvataju dlačice" - znajte da se buđ pojavila u vašoj kući. Zidove morate pod hitno da oribate rastvorom sode bikarbone i sirćeta, a zatim prostoriju dobro provetrite kako biste sprečili bolest da se razvija u vašem domu.

JAČA IMUNITET, DAJE SNAGU I ENERGIJU! Ova terapija toplom vodom će vas PREPORODITI, a svako može da je koristi!

Znaci trovanja zbog buđi:

1. Astma se pogoršala (ili se pojavila, ako je niste imali)

2. Svrab (buđ može da se "nasatni" i u vašu garderobu)

3. Alergijska reakcija ne prolazi čak i ako je leto davno prošlo

4. Kuća vam stalno čudno miriše (smrdi na buđ)

5. Osećate neobjašnjiv umor

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi